Πως η τέχνη μπορεί να ομορφύνει την καθημερινότητα μας

Μια νέα συνεργασία της Artos-Art Team Of Santorini, με τον Δήμο Θήρας ξεκίνησε και ομορφαίνει το νησί.

Μετατρέπει τα άσχημα σημεία του νησιού,  με εικαστικές παρεμβάσεις σε όμορφα τοπία, που αντί να σε απωθούν και να αποστρέφεις το βλέμμα σου,  σταματάς και τα θαυμάζεις.

Αυτός είναι ο σκοπός και το πρώτο πειραματικό κουτί, καφάο – κατανεμητές ΟΤΕ-  μετατράπηκε από ένα γκρίζο μεταλλικό κουτί σ έναν ωραίο πίνακα, με θέμα  την βιοποικιλότητα του νησιού και τα χελιδόνια, είναι σχεδόν έτοιμο.

Σε ανάρτηση του Αντιδημάρχου Θήρας Γ. Μαντούση σε κοινωνικό δίκτυο με τίτλο «Ο καλλιτέχνης επί το έργον! 1° δοκιμαστικό σε ΚΑΦΑΟ στον Καρτεράδο. Και … η συνέχεια (80%)!» είδαμε το δοκιμαστικό έργο και τις παρακάτω φωτογραφίες.

Τα σχόλια των κατοίκων του νησιού στην ανάρτηση είναι θετικά, σε ένα απ’ αυτά ο Γ. Μαντούσης εξηγεί πως «το project πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα Artos το γνωστό εργαστήρι, που στεγάζει ο Δήμος, με σκοπό να συμμετάσχουν οι μικροί και μεγάλοι μαθητές του και να προσκαλούνται και μαθητές σχολείων».

 

Τέτοιες εικαστικές παρεμβάσεις,  μπορούν να μετατρέψουν τα άσχημα ή αδιάφορα σημεία σε όμορφες δημιουργίες και να κάνουν τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες να χαμογελούν.

Εμείς να συγχαρούμε τον καλλιτέχνη της Artos,  Χρήστο Cesario Αντωνιάδη για το ωραίο αποτέλεσμα και τον  Δήμο Θήρας,  με την ελπίδα και την ευχή  να δούμε σύντομα στη Σαντορίνη τέτοιες εικαστικές παρεμβάσεις σε κάθε σημείο που γκριζάρει την ομορφιά της .