Στη διάθεση των εκπαιδευτικών ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων

Τον ουσιαστικό ρόλο των εκπαιδευτικών στην συνέχιση της καθημερινότητας αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων δηλώνοντας διαθεσιμότητα για ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

«Με την έναρξη των σχολείων, πολλά εξαρτώνται από τους εκπαιδευτικούς για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, αλλά και να αναπληρώσουν γνώσεις και ικανότητες που μπορεί να έχουν χαθεί.

Οι εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας τα επιστημονικά δεδομένα, θα μπορούν να προστατεύσουν τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Πρέπει να είναι ενήμεροι για ψευδείς πληροφορίες και μύθους σχετικά με το COVID-19 που τροφοδοτούν φόβους και στιγματισμό.

Οι μαθητές πρέπει να κατανοήσουν τί επιβάλλεται ώστε να μπορούν να ακολουθούν τους κανόνες και τις οδηγίες.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ακούνε τις ανησυχίες και τις ιδέες των παιδιών και να τις απαντούν με τον κατάλληλο για την κάθε ηλικία τρόπο.

Είναι σημαντικό να συζητιούνται οι διαφορετικές αντιδράσεις και να γίνεται κατανοητό ότι αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις σε μία αφύσικη και πρωτόγνωρη κατάσταση, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Unicef, τα Υπουργεία για την υγεία και την εκπαίδευση. Μένοντας ενήμεροι για την κατάσταση και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών της δημόσιας υγείας προστατεύουμε την υγεία και ευημερία τη δική μας και των γύρω μας.

Το τρίπτυχο:
Αποστάσεις – Μάσκες – Καλή υγιεινή χεριών και επιφανειών, είναι η ασπίδα μας ενάντια στον ιό.

Συμβάλουμε έτσι, αποφασιστικά, στον περιορισμό της μετάδοσης και των συνεπειών της νόσου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας έχει έρθει σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων καθώς και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, ώστε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα διαδικτυακών ενημερώσεων σε όλες τις σχολικές δομές των Κυκλάδων.