Στάσεις εργασίας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας Κυριακή 18 & Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Καμία πτήση δεν θα γίνει την Κυριακή 18 από τις 13:30 – 18:30 και την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου από τις 07.30 – 12.30 σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, λόγω στάσεων εργασίας σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ωστόσο σε κάποια αεροδρόμια της χώρας η στάση εργασίας θα διαρκέσει τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2 ώρες επιπλέον έως τις 15:30 που λήγει η 5ωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ).

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), είναι 5ωρες και 3ωρες, αντίστοιχα.

Στη Σαντορίνη η στάση εργασίας θα ισχύει την Κυριακή 18 από τις 13:30 – 18:30 και την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου από τις 07.30 έως 12.30.

 

Η ΕΕΕΚΕΔ και η ΟΣΥΠΑ διεκδικούν

1. Την απόσυρση του σχεδίου νόμου με τίτλο «Σύσταση , λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» ζητώντας την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της ΥΠΑ στο ίδιο τραπέζι.

2.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των εργαζομένων της ΥΠΑ , καθώς και την εύρεση μόνιμης λύσης προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία καταβολής τους και στο μέλλον.

Με συνθήματα τα αιτήματα τους, δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

ΌΧΙ στην κατάργηση των Κρατικών Αερολιμενικών Αεροπορικών Αρχών
ΌΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ελέγχου του Εθνικού εναέριου χώρου της πατρίδας μας
Θέλουμε να πετάμε και να εργαζόμαστε με ασφάλεια

«Τόσο για εμάς τους κατοίκους των μικρών νησιών όσο και των ακριτικών τα ζητήματα Εθνικής Ασφαλείας είναι υψίστης σημασίας και απαιτούμε την προστασία τους από την πολιτεία!

Επίσης η επικοινωνία μας και η πρόσβαση μας στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας κρίνεται αναγκαία για λόγους υγείας, σπουδών, εργασίας,τουριστικής κίνησης κλπ. επομένως οι πτήσεις πρέπει να είναι ΑΣΦΑΛΕΙΣ και τα δικαιώματα μας ως επιβάτες διασφαλισμένα»

Αναφέρει σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο, ο Αν. Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Αερ. Υπαλλήλων Υ.Π.Α.
Αν. Αερολιμενάρχης Θήρας.
Γάκης Δημήτρης