Σοφία Κίτσου: Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Σαντορίνης

«Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Σαντορίνης από τον απροσδόκητο θάνατο του συμπολίτη μας ξενοδόχου, που βρέθηκε απανθρακωμένος στο κατάλυμα του», ανέφερε η Αντιδήμαρχος Οίας – Θηρασίας Σοφία Κίτσου, σε χθεσινή επικοινωνία του Santorini Magazine.

 

Η Σ. Κίτσου εξέφρασε τη λύπη της για τον χαμό του ξενοδόχου, επισημαίνοντας ότι «όλες οι υπηρεσίες συνεργάζονται, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα των ερευνών των αστυνομικών αρχών» δήλωσε η Αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να εικάσουμε τίποτα πριν εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές όλα τα στοιχεία». 

 

Υπενθυμίζεται ,πως σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το πτώμα ανευρέθει κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε χώρο ξενοδοχειακού καταλύματος στο νησί, το πρωί της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου.

 

Την προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας με τη συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έχει μεταβεί στο νησί για αυτοψία, εξερεύνηση και επιστημονική διερεύνηση του χώρου ενώ έχει παραγγελθεί και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

 

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες κατά τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης και το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στον χώρο είναι ανέπαφο. Κανένα ενδεχόμενο ωστόσo, δεν έχει αποκλειστεί  για τα αίτια του θανάτου του ξενοδόχου. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων των αστυνομικών ερευνών και της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί αύριο και αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.