Σεισμός 6,7 ρίχτερ στη Σάμο. Τραυματίες και ζημιές σε κτίρια .

Σεισμός εκδηλώθηκε 6,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 13:58 , 17 km Β της Σάμου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν 4 τραυματίες που βρισκόταν κοντά σε κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό. Ζημιές έχουν υποστεί αρκετά παλιά κτίρια στη Σάμο ενώ κατέρρευσε ένα τμήμα του ναού της Παναγίας στο Καρλόβασι.

Στη συνέχεια του μεγάλου σεισμού που είχε διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα σημειώθηκε τσουνάμι ευτυχώς μικρής κλίμακας με αποτέλεσμα να κατακλύσει την παράκτια περιοχή στη Σάμο.

photo:samos24.gr

Δείτε το βίντεο από το Samos24

Για σύνηθες φαινόμενο μετά από τόσο μεγάλο σεισμό κάνουν λόγω οι επιστήμονες εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες να μην βρίσκονται κοντά στην παραλία και σε παλιά κτίρια του νησιού. Τις επόμενες ώρες αναμένονται μεγάλοι μετασεισμοί οι οποίοι θα συνεχίσουν να σημειώνονται τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σε Σάμο και Ικαρία σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια. Μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) του ΕΚΑΒ και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροιλός.

Μεγάλες ζημιές και στην περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία όπου υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι καθώς έχουν καταρρεύσει αρκετά κτίρια.

Βίντεο από την ώρα της κατάρευσης κτιρίου στη Σμύρνη