Σε lockdown η Γαλλία από την Παρασκευή μέχρι την 1η Δεκεμβρίου

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, 36.000 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον covid-19, επισημαίνοντας ότι 35.000 έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Γαλλία θα είναι πιο σοβαρό και θανατηφόρο από το πρώτο τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την εξαγγελία των νέων μέτρων.

Σε lockdown από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου η Γαλλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γάλλου Προέδρου.

Απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών από νομό σε νομό, ενώ μπαρ και εστιατόρια θα είναι κλειστά. Ανοιχτά τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως σουπερ μάρκετ και φαρμακεία. Σχολεία, πανεπιστήμια θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται με τηλεργασία όπου αυτό είναι δυνατόν. Η μετακίνηση των πολιτών θα γίνεται με τα απαραίτητα έγγραφα και θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας , μετάβαση σε σχολείο , σουπερ μάρκετ, φαρμακεία και για άσκηση 1 ώρα την ημέρα