Σε λειτουργία η πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα η πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση να κλείσουν το ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση από τον κ. Πιερρακάκη,  “αρχικά μπορεί κανείς να ελέγξει εάν βρίσκεται στις πληθυσμιακές κατηγορίες που έχουν προτεραιοποιηθεί από την Επιτροπή και έπειτα, με χρήση των κωδικών Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, μπορεί κανείς να μπει στην πλατφόρμα, να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, να επιλέξει ημέρα, να επιλέξει ένα διάστημα χρονικό, ωρών, το οποίο είναι επιθυμητό, τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο ραντεβού, και έπειτα να επιβεβαιώσει τα ραντεβού αυτά.

Σημειώνουμε ότι ειδικά για την πλατφόρμα, απαιτείται η χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ αρκεί κανείς να πάει με τον ΑΜΚΑ του και με την ταυτότητα του.

Στο τέλος κάθε μίας από αυτές τις διαδικασίες, θα πρέπει κανείς να έχει έναν κωδικό. Στην άυλη ο κωδικός είναι αυτός ο κωδικός που αναφέραμε πριν, ένας αριθμός. Θα κρατήσουμε, λοιπόν, αυτό τον αριθμό για να πάμε στο κέντρο του εμβολιασμού. Στα φαρμακεία, στα ΚΕΠ και στην πλατφόρμα θα παράγεται ένας κωδικός που λέγεται QR code, κάτι σαν barcode. Θα πρέπει, λοιπόν, κανείς να τον εκτυπώσει, είτε να τον έχει στο κινητό του τηλέφωνο και να προσέλθει με την ταυτότητά του και με αυτόν τον κωδικό στο εμβολιαστικό κέντρο”.

 

Ποια είναι η διαδικασία

Οι πολίτες επισκέπτονται την πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή τη web/mobile εφαρμογή συμπληρώνουν τo ΑΜΚΑ ή το ονοματεπώνυμο τους και έτσι μπορούν να δουν αν ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας.

Ποιες είναι οι δυνατότητες που δίνει η πλατφόρμα

 

  • Προγραμματίζετε το ραντεβού για την λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου

 

  • Προγραμματίζετε το επαναληπτικό ραντεβού (δεύτερη δόση του εμβολίου)

 

Η αλλαγή ή ακύρωση του ραντεβού μπορεί να γίνει έως και τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία και η δυνατότητα να αλλάξει ή να ακυρωθεί το ραντεβού που παρέχεται είναι μόνο μία φορά 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό.

Σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρες.

 

Πώς κλείνουμε ραντεβού

 

Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνει αυτόματα μήνυμα και στη συνέχεια  θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού με δύο τρόπους:

 

 

  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034

 

΄Αλλοι τρόποι για να κλείσετε ραντεβού

  • Επίσκεψη σε ΚΕΠ
  • Επίσκεψη σε φαρμακείο

 

Ο πολίτης θα λάβει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.

 

Μπορείτε να δείτε EΔΩ την διαδικασία για την πλατφόρμα και το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού.