Ψυχοκοινωνική υποστήριξη νοσούντων από την covid-19 στην Ίο και τη Σαντορίνη

Ψυχιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε νοσσούντες από την Covid-19 ανακοίνωσε ο O Δήμος Θήρας, ο Δήμος Ιητών και η ΚΛΙΜΑΚΑ, στο πλαίσιο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων.

Το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νοσούντων από την Covid19, παρέχει υποστήριξη σε άτομα που βρίσκονται σε περιορισμό λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19, είτε λόγω νόσησης, είτε λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα και βρίσκονται στα νησιά της Σαντορίνης και της Ίου.

Η πανδημία, αποτελεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης της δημόσιας υγείας, η οποία δημιουργεί καθολική ανησυχία και αποτελεί πρόκληση για πολλούς τομείς της κοινωνίας. Ένας από τους τομείς που πλήττεται είναι η ψυχική υγεία, καθώς υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις στη διάθεση και τις αντοχές των ατόμων, ιδιαίτερα των ατόμων που χρειάζεται να βρεθούν σε καθεστώς καραντίνας.

Η αλλαγή της καθημερινότητας, η κοινωνική απομόνωση, το μετατραυματικό στρες και η μη επαρκής διαχείρισή του είναι παράγοντες που καθιστούν τα άτομα που βρίσκονται σε περιορισμό λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19 ιδιαίτερα ευάλωτα, γεγονός που δίνει μια αναγκαιότητα στη φροντίδα και την διαφύλαξη της ψυχικής τους υγείας.

Τα νησιά των Κυκλάδων δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση σε όλη αυτήν την απαιτητική συνθήκη που βιώνουμε . Στο πλαίσιο της προαγωγής της ψυχικής υγείας και της ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας, η ΚΛΙΜΑΚΑ συνεχίζει να παρέχει ψυχοκοινωνική & ψυχιατρική υποστήριξη σε άτομα που βρίσκονται σε περιορισμό λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19 στα νησιά της Σαντορίνης και της Ίου, μέσω του συστήματος της Τηλεψυχιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και πρόσβαση στις ψηφιακές καθημερινές ομαδικές συναντήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαμένετε.