Ψηφιακές εφαρμογές, τοπικά προϊόντα, θεατρικά έργα, κ.α από το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας Θηρασιάς

Δεν υπάρχει κανείς που να παρακολουθεί το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας- Θηρασιάς και να μην έχει εντυπωσιαστεί με τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Ζωγραφική,μουσική, κατασκευές, βίντεο, θεατρικά έργα, ψηφιακές εφαρμογές και ότι άλλο βάζει ο νους σας, ήταν μέσα στις επιλογές τους,  που υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο.

Τα έργα τους είναι επαγγελματικού επιπέδου και αυτό μπορεί να το διακρίνει κανείς με την πρώτη ματιά. Εκτός όμως από την αρτιότητα των έργων τους,  ένα άλλο μήνυμα είναι αυτό που κάνει αισθητή την παρουσία του και εμάς τους μεγαλύτερους, να νιώθουμε άβολα.

Ποιο είναι αυτό? Τα παιδιά ήδη ξέρουν τι είναι καλό για αυτά, ήδη γνωρίζουν προς τα πού να κοιτάξουν για το μέλλον τους. Οι ζωγραφιές τους,  τα κείμενα τους,  τα βίντεο και όλες οι δημιουργίες τους δείχνουν τα βασικά,  αυτά που εμείς ξεχάσαμε ή βάλαμε σε δεύτερη μοίρα.

Τα παιδιά αγαπούν τον τόπο τους και αυτό φαίνεται από τα έργα τους, αγαπούν και σέβονται τα προϊόντα που παράγει η γη τους, την ιστορία της, τους προγόνους τους και τα αναδεικνύουν και με την βοήθεια της  σύγχρονης τεχνολογίας.

Αγαπούν το περιβάλλον και προσπαθούν να δώσουν το μήνυμα της προστασίας του.

Αγαπούν τη μουσική, τη ζωγραφική εκτιμούν την τέχνη και την ομορφιά της,  την αναδεικνύουν και την επικοινωνούν.

Πολλά είναι τα παραδείγματα μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών που θα έπρεπε αν δεν σας έχει συμβεί ήδη,  να μας κάνουν να νιώσουμε άβολα. Όσο εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να μάθουν, τόσο εκείνα μας αποδεικνύουν ότι γνωρίζουν και πρέπει εμείς να αναθεωρήσουμε την καθημερινή μας πρακτική.

Το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασιάς,  που διοργανώνει η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών και ολοκληρώνεται αύριο 21 Μαϊου,  ανέτρεψε  τα δεδομένα,  μέσα από το μήνυμα που προβάλλεται από τις δημιουργίες των παιδιών.

Υπάρχει ελπίδα  λοιπόν και είναι τα παιδιά.

 

Κανένας ιός δεν στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια τους, καμιά κοινωνία που  κινείται ήδη σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις δεν σταμάτησε τη δημιουργικότητα τους και σίγουρα δεν αλλοίωσε τη ματιά τους απέναντι στη ζωή.

Όσο και αν αναθεωρήσαμε τις αξίες μας όσο και αν καταστρέψαμε, τα παιδιά το είδαν και κινούνται αλλιώς, δημιουργικά, μέσα από την τέχνη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, με αγάπη και σεβασμό τόσο απέναντι στον άνθρωπο  και τη γη όσο και απέναντι στην ιστορία, τον πολιτισμό και τους προγόνους τους.

Εκτιμούν τους καρπούς που παράγει ο  τόπος , τους ανθρώπους του και τις ομορφιές του. Ζουν σ αυτόν, παίζουν, δημιουργούν,  τον  αγαπούν και τον αναδεικνύουν μέσα από τα μάτια τους όπως μόνο αυτά ξέρουν. Χωρίς αναστολές, υπεκφυγές και σκοπιμότητες. Με καθαρή ματιά και αγνή ψυχή μας υπενθυμίζουν την αλήθεια της ζωής.

Τα έργα των μαθητών προβάλλονται καθημερινά σύμφωνα με το πρόγραμμα, σε ζωντανή μετάδοση στη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας: thiret.org καθώς και στη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας στο fb: https://www.facebook.com/thiret2006 έως και σήμερα Πέμπτη 20 Μαϊου.

Αύριο Παρασκευή 21 Μαΐου θα προβληθεί το θεατρικό “Ο Ρατατούης 2” από την Θεατρικό Εργαστήρι Σαντορίνης της Στέλλας Καραμπεροπούλου και συνολικά όλες οι συμμετοχές από όλα τα σχολεία.

Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποια από τα έργα των παιδιών,  στο κανάλι της Θηραϊκής Εταιρείας στο Youtube όσο για τα υπόλοιπα, σας προτρέπουμε να τα ανακαλύψετε και είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείτε όπως και εμείς  και κυρίως να ακούσετε τα μηνύματα των παιδιών.

 

ΕΕΕΕΚ Τα τοπικά προϊόντα της αγαπημένης μου Θήρας

 

Ψηφιακές εφαρμογές από το Γυμνάσιο του Εμπορείου

 

Συμμετοχή Γυμνάσιο Θήρας “Ο οικο-λογικός ταρίφας”

 

O μαθητής της Α’ τάξης Γυμνασίου Εμπορίου Θήρας παίζει AC-DC – Back in black – drum cover

 

Το σημερινό πρόγραμμα