Προσλήψεις παιδοψυχολόγων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

Την πρόσληψη παιδοψυχολόγων ζητά από τον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας.

Στο έγγραφο της προτείνει πως με την ευκαιρίας της αναβολή συζήτησης του θέματος των προσλήψεων στον Ο.ΚΟΙ.ΜΕ.Π την πρόσληψη παιδοψυχολόγων καθώς θεωρεί ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι.

Η Λαική Συσπείρωση επισημαίνει πως τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία τους με την εφαρμογή των υγιειονομικών πρωτοκόλλων ( μάσκες, αποστάσεις, διαφορετική ώρα προσέλευση, χωριστά διαλείμματα κλπ). Διαπιστώνονται ωστόσο από πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς αλλαγές στη συμπεριφορά των παιδιών που οφείλονται στο μακροχρόνιο εγκλεισμό τους και είναι ανησυχητικό για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη.

Καλεί τον Οργανισμό να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνεται στον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου να προσλάβει άμεσα 2 Παιδοψυχολόγους ή Σχολικούς Ψυχολόγους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση όλων αυτών των καταστάσεων στα σχολεία του νησιού.

Ο μόνιμος διορισμός σχολικών ψυχολόγων στα σχολεία από το κράτος παραμένει αναγκαίος.

Θεωρούμε όμως ότι ο Οργανισμός μπορεί να συμβάλει με την πρόσληψη αυτών των επιστημόνων στην κρίσιμη αυτή περίσταση επισημαίνει στην επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας.

Υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει πάρει ολοκληρωμένες απαντήσεις στο έγγραφο που είχε υποβάλλει τον Ιούλιο του 2020 για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.