Προς δημοπράτηση τα τρία πρώτα έργα του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, σε Ρόδο, Μήλο και Κάρπαθο

Προς δημοπράτηση θα τεθούν το προσεχές διάστημα τα πρώτα έργα του νέου τρόπου διαχείρισης στερεών αποβλήτων για τρία νησιά του Νοτίου Αιγαίου που θα υλοποιήσει ο ΦΟΣΔΑ , μετά από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης όπου ενέκριναν  ομόφωνα τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2021.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημοπράτηση το επόμενο διάστημα :

 

• Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων Νήσου Ρόδου (ΣΔΙΤ)

 

• Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων Δήμου Μήλου – ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ

 

• Ολοκλήρωση 2ου Κυττάρου ΧΥΤΑ Καρπάθου και προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων – ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ

 

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια συμμετείχαν 6 εκ των 7 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ και συγκεκριμένα, ο Προέδρος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπροέδρος, Δημάρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης,ο Γραμματέας, Δημάρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας και τα μέλη, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και Δημάρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.

Ακολούθησε στο Δημαρχείο Ρόδου η Γενική Συνέλευση της εταιρείας στην οποία ομόφωνα εγκρίθηκαν τόσο ο Προϋπολογισμός για το 2021, ύψους 138.000.000 ευρώ όσο και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021, ύψους 109.597.867,67 ευρώ.

Εκπροσωπήθηκε το 78% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Από την Περιφέρεια, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και οι δύο χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, Χρήστος Ευστρατίου και Γιώργος Λεονταρίτης.

Από τους Δήμους συμμετείχαν οι: Αντώνης Καμπουράκης, Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Σιγάλας, Δήμαρχος Θήρας, Θεοδόσης Νικηταράς, Δήμαρχος Κω, Δημήτρης Λοτσάρης, Δήμαρχος Άνδρου, Πέτρος Μαρκουίζος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, Εμμανουήλ Μικέλης, Δήμαρχος Μήλου, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, Δήμαρχος Κέας, Δεσποτίδη Καλλιόπη, Αντιδήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου, Φώτης Μάγγος, Δήμαρχος Λειψών, Ευάγγελος Φραγκάκης, Δήμαρχος Χάλκης και ο Δημήτρης Αχλαδιώτης, Αντιδήμαρχος Μεγίστης (χωρίς δικαίωμα ψήφου).

«Αποτελέσματα, φέρνει η συνεργασία και η συνένωση των δυνάμεων. Σε πολύ λίγο διάστημα ξεκινά η υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου αριθμού έργων στα νησιά μας, που θα αλλάξουν με τρόπο καθοριστικό την διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε αυτά. Το στοίχημα αυτό, ξεπερνά κάθε τοπικό ή προσωπικό εγωισμό γιατί εστιάζει στο μέλλον και στο περιβάλλον που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας. Εστιάζει και στην ικανότητα μας να δουλεύουμε μαζί. Δύσκολη άσκηση αλλά όπως μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει ότι πετύχαμε τον υψηλότερο βαθμό συνεργασίας μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, έτσι θα πετύχουμε και σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Γιώργος Χατζημάρκος.