Ποια είναι η διαδικασία περισυλλογής εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών στο Δήμο Θήρας

Απομακρύνονται τα παλαιά οχήματα από τη χωματερή – Ποια είναι η διαδικασία περισυλλογής εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας

 

Στη απομάκρυνση από την χωματερή του Δήμου 18 εγκαταλελειμμένων οχημάτων χωρίς πινακίδες προχώρησε ο Δήμος Θήρας με εντολή του Αντιδημάρχου Ρούσσου Ιωάννη, υπεύθυνου για τη λειτουργία του ΧΑΔΑ.

Τα οχήματα  που βρισκόταν για αρκετό καιρό στον ΧΑΔΑ θα μεταφερθούν με δύο φορτηγά στο κέντρο ανακύκλωσης οχημάτων στην Αθήνα  προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερος διαθέσιμος χώρος στην χωματερή .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας προκειμένου  να βελτιωθεί η εικόνα του Δήμου και με δεδομένη την έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι σημαντικό να απομακρυνθούν τα παλαιά οχήματα που είναι εγκαταλελειμμένα.

 

Ποια είναι η διαδικασία να περισυλλογής εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων ή μοτοσικλέτας

 

 

  •  Ενημερώνεται η Δημοτική Αστυνομία στο τηλέφωνο 2286022484

 

  •  Η Δημοτική Αστυνομία, έπειτα από επόπτευση, καταγράφουν το όχημα και τοποθετούν σ’ αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.

 

  • Το όχημα εφόσον δεν φέρει πινακίδες απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών ενώ όταν φέρει πινακίδες αλλά δεν έχει επικολλημένη την απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας απομακρύνεται μετά την πάροδο 90 ημερών.

 

Παρακαλούνται οι  ιδιοκτήτες που έχουν εγκαταλελειμμένα οχήματα να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνση τους διότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου  θα εφαρμόσει τις διατάξεις που προβλέπει το Π.Δ. 11/2004.

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα είναι ο Νικόλαος Καμπουράκης .