Πιθοίγια 2024: Γευσιγνωσία θηραϊκών οίνων νέας εσοδείας, στο Συμπόσιον Πολιτιστικό Κέντρο

Πιθοίγια 2024: H 3η συνάντηση γευσιγνωσίας Θηραϊκών Οίνων νέας εσοδείας στο Συμπόσιον Πολιτιστικό Κέντρο

Την 3η διοργάνωση γευσιγνωσίας Θηραϊκών Οίνων τελευταίας εσοδείας,  τα ” Πιθοίγια 2024″ θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 14 Απριλίου, το Συμπόσιον Πολιτιστικό Κέντρο,  στον Παροδοσιακό οικισμό στο Μεγαλοχώρι, Σαντορίνης.

Η γιορτή γευσιγνωσίας  των  οίνων τελευταίας εσοδείας της Σαντορίνης θα φιλοξενήσει 13 οινοποιεία στην παραδοσιακή κάναβα όπου θα μπορούν οι οινόφιλοι και οι επαγγελματίες να την επισκεφθούν από τις 12:00 – 19:00.  Η αμπελοοινική παράδοση της Σαντορίνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του Πολιτισμού και της Βιοποικιλότητας του τόπου.

Τα «ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2024» που αποτελούν και το όνομα της γιορτής παραπέμπουν στην πρώτη μέρα της αρχαίας παραδοσιακής γιορτής των Ανθεστηρίων, στη μέρα «των πίθων» κατά την οποία ξεσφράγιζαν τα πήλινα αγγεία όπου φύλαγαν τον οίνο για να δοκιμάσουν την καινούργια σοδειά και να γεμίσουν τα αγγεία των αγοραστών.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη .

 

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν στα ”Πιθοίγια 2024” 

Οινοποιείο Άνυδρους-Οινοποιείο Βασάλτης-Οινοποιείο Βενετσάνος-Οινοποιία Γαβαλά-Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος-Κάναβα Καραμολέγκος – Οινοποιείο Καστέλι-Οινοποιείο Μικρά Θήρα-Οινοποιείο Μπουτάρη-Κάναβα Ρούσσος-Κτήμα Σιγάλα-ΟΕΝΟ Π-Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος-Οινοποιείο Χατζηδάκη