“ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2023” γευσιγνωσία θηραϊκών οίνων σήμερα 9/4 στο Συμπόσιον στο Μεγαλοχώρι

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις 12:00- 19:00 τα “Πιθοίγια 2023″ που διοργανώνει το Συμπόσιον Κέντρο Πολιτισμού στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

Πρόκειται για μια συνάντηση γευσιγνωσίας όπου 14 οινοποιεία της Σαντορίνης θα συστήσουν τα κρασιά νέας εσοδείας στους επαγγελματίες και λάτρεις του κρασιού που θα επισκεφθούν την εκδήλωση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το όνομα της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ” ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2023″ παραπέμπει στην πρώτη μέρα της αρχαίας παραδοσιακής γιορτής των Ανθεστηρίων, στη μέρα «των πίθων» κατά την οποία ξεσφράγιζαν τα πήλινα αγγεία όπου φύλαγαν τον οίνο για να δοκιμάσουν την καινούργια σοδειά και να γεμίσουν τα αγγεία των αγοραστών.

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι:
● Οινοποιείο Άνυδρους ● Οινοποιείο Βασάλτης ● Οινοποιείο Βενετσάνος ● Οινοποιία Γαβαλά ● Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος ● Κάναβα Καραμολέγκος – Οινοποιείο Καστέλι ● Οινοποιείο Μικρά Θήρα ● Οινοποιείο Μπουτάρη ● Κάναβα Ρούσσος ● Κτήμα Σιγάλα ● ΟΕΝΟ Π ● Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος ● Οινοποιείο Χατζηδάκη ● Κάναβα Σαντορίνη 1974