Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο από τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς για το νομοσχέδιο της Π.Φ.Υ.

Πανελλαδική στάση εργασίας προκήρυξε η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.αύριο Τρίτη 10 Μαϊου αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00- 15:00 ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11:30 και πορεία στη Βουλή.
Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους ότι αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ στη Βουλή και το απορρίπτουν στο σύνολο του.

Συγκεκριμένα

Απορρίπτουμε στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνέχεια των μεταρρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στοχεύει στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Διεκδικούμε την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και Π.Φ.Υ., με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό. Για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο.