Πανελλαδική Απεργία σήμερα, συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Φηρών

Πανελλαδική Απεργία σήμερα,  η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και  τα Σωματεία εργαζομένων,  αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο του  Υπουργείου Εργασίας.

Στις 11:00 στην πλατεία των Φηρών, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας όπου θα συμμετέχουν σωματεία και εκπαιδευτικοί.

 

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας  Θήρας Νομού Κυκλάδων στο κάλεσμα του αναφέρει:

 

“ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ
Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Φηρών

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠ’ ΑΚΡΗ Σ’ ΑΚΡΗ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να νομοθετήσει ένα αντεργατικό τερατούργημα, ικανοποιώντας και τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών. Με τη βοήθεια του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού που δεν έχουν κουνήσει το μικρό τους δαχτυλάκι όλες αυτές τις μέρες) ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργατικά δικαιώματα.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα που εργάζεσαι στον τουρισμό-επισιτισμό, το νομοσχέδιο αυτό μας αφορά όλους. Νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα που με ιδιαίτερη ένταση ζούμε τα τελευταία χρόνια! Και την κάνει ακόμα χειρότερη! Καταργεί στην ουσία το 8ωρο! Δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να απασχολεί τον εργαζόμενο 10ωρα και 12ωρα χωρίς να του πληρώνει τις επιπλέον ώρες, ούτε φυσικά και τις προσαυξήσεις από τις υπερωρίες. Γενικά δεν θα του πληρώνει τις υπερωρίες με χρήμα… αλλά θα του «χρωστά» μειωμένο ωράριο ή και ρεπό όποτε το αφεντικό θέλει μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών!

 

Τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο για μας;

  •  Ότι η εργοδοσία όχι μόνο μπορεί να μας ξεζουμίζει 12ωρα χωρίς ρεπό και με τη βούλα του νόμου πλέον, αλλά ταυτόχρονα έχει και τη δυνατότητα να μην μας πληρώνει τις υπερωρίες αλλά να πληρωνόμαστε σαν να δουλεύουμε 8ωρο, 5μερο! Όσο για τα «χρωστούμενα», μειωμένες ώρες και ρεπό, θα πηγαίνουν στα «αζήτητα»… μετά από 6 μήνες όταν η επιχείρηση θα έχει κλείσει και εμείς θα έχουμε απολυθεί!

 

  • Ρητά επίσης ορίζεται ότι «το διάλειμμα δεν αποτελεί χρόνο εργασίας», που σημαίνει ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να δουλεύει μισή ώρα παραπάνω για το διάλειμμα που έκανε το μεσημέρι για να φάει μια μπουκιά και να πάρει μια ανάσα.

 

  • Ταυτόχρονα αντί να επαναλειτουργήσει την Επιθεώρηση Εργασίας στη Σαντορίνη με 4.000 επιχειρήσεις και 30.000 εργαζόμενους, την καταργεί συνολικά και την μετατρέπει σε «ανεξάρτητη αρχή» με επικεφαλής εκπροσώπους των βιομηχάνων!

 

  • Οι απολύσεις μας θα γίνονται πιο εύκολα και πολύ φτηνότερα για τον εργοδότη.

 

  • Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το απεργιακό δικαίωμα, τα σωματεία μας βρίσκονται στο στόχαστρο (διατήρηση του 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών (ν. Αχτσιόγλου) για τη λήψη απόφασης για απεργία, ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργία και αρχαιρεσίες, αυξημένα ποσοστά προσωπικού ασφαλείας μέχρι απαγόρευσης απεργιών, απαγόρευση περιφρούρησης της απεργίας, ηλεκτρονικό φακέλωμα μελών του σωματείου κ.λπ.).

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο! Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να δυναμώσει ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, που θα απαιτεί την απόσυρση εδώ και τώρα του αντεργατικού τερατουργήματος.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ, στις 11πμ στην πλατεία των Φηρών!”

Η Ε.Λ.Μ.Ε Επαρχίας ΘΗΡΑΣ στο κάλεσμα της στην απεργιακή κινητοποίηση αναφέρει

Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη!

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στα Φηρά.

Η μαζική συμμετοχή όλων μας είναι επιτακτική ανάγκη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από την ενότητά μας και τη συσπείρωση στα σωματεία μας!

Η κυβέρνηση κατέθεσε σε διαβούλευση νομοσχέδιο που ανατρέπει πλήρως δικαιώματα που με τους αγώνες τους έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες. Εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα περιορίζονται ή και καταργούνται πλήρως.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει:

• Κατάργηση του 8ωρου και αύξηση των υποχρεωτικών απλήρωτων υπερωριών

• Θεσπίζει τη λεγόμενη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» με ατομική συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου, με εκβιαστικούς όρους για τους εργαζόμενους, καταργώντας έτσι τις συλλογικές συμβάσεις

• Καταργεί την υποχρέωση επαναπρόσληψης των εργαζομένων στην περίπτωση που κριθεί δικαστικά ως παράνομη και άκυρη η απόλυσή τους

• Καταργεί επί της ουσίας το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε)

• Υποχρεώνει τα συνδικάτα να λειτουργούν με «ηλεκτρονικές» διαδικασίες, χτυπώντας τα στην καρδιά της λειτουργίας τους που είναι η επικοινωνία, η ζύμωση και ο διάλογος μεταξύ των εργαζομένων.

• Υποχρεώνει τα συνδικάτα να εγγραφούν στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε., το οποίο είναι υπό τον έλεγχο του κράτους και βάζει πολλαπλά εμπόδια και περιορισμούς στη διαδικασία κήρυξης απεργίας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση που τόσο καιρό νομοθετεί εν μέσω πανδημίας με σκοπό να περιορίσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας, προχωρά ένα βήμα παραπέρα σχεδιάζοντας την πλήρη αποδυνάμωση των συνδικάτων, ώστε να μπορεί ανενόχλητη να νομοθετεί όσα έχει προσχεδιάσει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου
Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης