Ομόφωνη υποστήριξη του Κ.Π. Θησέας από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας την 13/02/2024 αποφάσισε να εκφράσει την υποστήριξη του στην συνέχιση της  λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης “Θησέας Κυκλάδων”.

Μετά από 25ετή λειτουργία το Κέντρο Πρόληψης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των κοινοτήτων των νησιών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των οικογενειών. Ενδεικτικά  τα παραρτήματα της Σαντορίνης και της Πάρου έχουν εξυπηρετήσει συνολικά  πάνω από 4000 γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε 20 νησιά και 65 σχολικές μονάδες. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία δημιουργείται εύλογη ανησυχία για το μέλλον της πρόληψης στην χώρα από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με το οποίο καταργείται η πάγια και τακτική χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από το κράτος και στη θέση τους δημιουργείται ένας ενιαίος κεντρικός οργανισμός, αποσυνδεδεμένος από την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος ανέφερε χαρακτηριστικά: « Οι μη κοινωνούσες κοινωνίες αναπτύσσουν προβλήματα μορφής που τα κέντρα πρόληψης καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ειδικά στον Ελλαδικό χώρο έχει αποδειχθεί ότι τα μικρότερα σχήματα λειτουργούν καλύτερα. Για όλους τους παραπάνω λόγους το Κ.Π Θησέας πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του».

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Κυκλάδων και όλων των Κέντρων Πρόληψης στην επικράτεια και ζητά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.