Ολοκληρώνεται και παραδίδεται ο δρόμος προς το λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Σαντορίνης, ο δρόμος που οδηγεί στο λιμάνι του Αθηνιού ολοκληρώνεται και παραδίδεται, μετά από τον Ιούνιο του 2020 που ξεκίνησε η αποκατάσταση του.

Ο συγκεκριμένος δρόμος λόγω κατολισθητικού φαινομένου μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και λόγω της παλαιότητας της κατασκευής του, υπέστη σοβαρές βλάβες τον Μάρτιο του 2019, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ροή των οχημάτων από και προς το κεντρικό λιμάνι της Σαντορίνης.

 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το συγκεκριμένο έργο ήταν από τα πιο δύσκολα έργα που κλήθηκε να υλοποιήσει η Περιφέρεια.


Στον δρόμο κατασκευάστηκε ψηλό τοιχίο αντιστήριξης για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα.

Η σύμβαση με τον εργολάβο, ύψους 826.405,66 €, για την εκτέλεση του έργου “Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου οδού προς λιμένα Αθηνιού περί τη θέση υψηλού τοιχίου αντιστήριξης”, υπεγράφη τον Μάιο του 2020. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2020 και η Περιφέρεια έδωσε μάχη για να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου που διέπει την εκτέλεση των δημοσίων έργων, ακόμα και όταν αυτά έχουν χαρακτήρα κατεπείγοντος.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Κυκλάδων της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από τον κωδικό με τίτλο “Έργα συντηρήσεων αποκαταστάσεων υποδομών και έργα πρόληψης καταστροφών υποδομών από ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές κλπ σε νησιά των Κυκλάδων”.

«Άλλο ένα δύσκολο έργο, παραδίδεται. Ήταν πράγματι ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Ακόμα όμως και τα πιο δύσκολα έργα, έχουν λύσεις. Ο δρόμος του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ολοκληρώνεται και προστίθεται στην αλυσίδα των αποτελεσμάτων που αποδεικνύουν ότι, στην περίπτωση της Περιφέρειας μας, ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν αποτέλεσε άλλοθι αδράνειας αλλά, αντίθετα, κίνητρο απόδοσης». δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.