Οι Θηραίοι πολίτες καταδικάζουν τις ενέργειες της Διοίκησης του ΓΝΘ σχετικά με την αγωγή SLAPP

Τις ενέργειες της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας σχετικά με την αγωγή της Αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ ΑΕ και Εντεταλμένης Συμβούλου Ελένης Μπορμπουδάκη, εναντίον κατοίκων (μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαφών Θήρας και ο Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Θήρας ) και της δημοσιογράφου Χαράς Καπότου του santorinimagazine.gr καθώς και τις αντίστοιχες ενέργειες που έγιναν από την συνεργάτιδα της , καταδικάζει με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την Στελέχωση του ΓΝΘ.

“Τέτοιες ενέργειες είναι άγνωστες για μας τους Θηραίους και έχουν ως αποτέλεσμα να κατακερματίζουν την κοινωνική συνοχή με αρνητικά αποτελέσματα”…. “Οι Θηραίοι πολίτες απαιτούν την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του. Απαιτούν να δοθεί προτεραιότητα στην στελέχωση του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που οφείλει στους νησιώτες. Στέκονται απέναντι, σε οποιαδήποτε διοίκηση δεν έχει ως μοναδικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και στρέφεται εναντίον των πολιτών που διεκδικούν την στελέχωση του νοσοκομείου, την δημόσια δωρεάν υγεία και το αίσθημα ασφάλειας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας”, επισημαίνει στην ανακοίνωση της.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση

“Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας δημιουργήθηκε από την αγωνία των κατοίκων για τις ελείψεις που υπάρχουν το νοσοκομείο Σαντορίνης με σκοπό να απαιτήσει την άμεση στελέχωση του . Να πιέσει μέσω των ενεργειών της (συγκεντρώσεις – πορείες- ενημέρωση) ώστε να δωθούν λύσεις. Σκοπός της Επιτροπής δεν ήταν και δεν είναι η αντιπαράθεση, με τις εκάστοτε διοικήσεις, αλλά η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η σωστή παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η ανησυχία μας για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας του παθολογικού τομέα στο νοσοκομείο και διεκδικούμε την άμεση στελέχωση του.

Η ανησυχία μας για τις παραιτήσεις γιατρών και προσωπικού και τις μετακινήσεις γιατρών, που υπηρετούν χρόνια στο νοσοκομείο του νησιού και ήδη το έχουν εγκαταλείψει, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τα κενά, σε ιατρικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου. Η ανησυχία μας για τα τμήματα που κλείνουν (κουζίνα- καθαριότητα- γραμματεία- φύλαξη) και η αναζήτηση εξωτερικών συνεργατών.

Η ανησυχία μας για το κλίμα έντασης που επικρατεί στον χώρο του νοσοκομείου και έχει σαν αποτέλεσμα αντί να στελεχώνεται να αποδυναμώνεται. Η ανησυχία μας για το μέλλον του και τις επισφαλείς, όπως αναφέρουν οι γιατροί στις παραιτήσεις τους, υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους νησιώτες.

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, καταδικάζει τις ενέργειες της Διοίκησης του ΓΝΘ σχετικά με την αγωγή που έστειλε σε μέλη της συντονιστικής και κατοίκους του νησιού, μεταξύ των οποίων την Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών και τον Πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Θήρας και σε δημοσιογράφο και τις αντίστοιχες ενέργειες που έγιναν από την συνεργάτιδα της. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ακραίες ενέργειες που αναστατώνουν την κοινωνία και προσπαθούν να φιμώσουν την οποιαδήποτε καλόπιστη και τεκμηριωμένη κριτική μας προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Τέτοιες ενέργειες είναι άγνωστες για μας τους Θηραίους και έχουν ως αποτέλεσμα να κατακερματίζουν την κοινωνική συνοχή με αρνητικά αποτελέσματα.

Καταδικάζουμε επίσης την απαράδεκτη και ειρωνική ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας για τον Θηραίο ιατρό Ιωάννη Αργυρό μέλος του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ που παραιτήθηκε. Ο οποίος προσπάθησε για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Καταδικάζουμε την στάση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας η οποία προσπαθεί να μετατρέψει τις αντιδράσεις των μελών μας σε προσωπικές επιθέσεις με αγωγές. Οι Θηραίοι πολίτες απαιτούν την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του. Απαιτούν να δοθεί προτεραιότητα στην στελέχωση του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που οφείλει στους νησιώτες. Στέκονται απέναντι, σε οποιαδήποτε διοίκηση δεν έχει ως μοναδικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και στρέφεται εναντίον των πολιτών που διεκδικούν την στελέχωση του νοσοκομείου, την δημόσια δωρεάν υγεία και το αίσθημα ασφάλειας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την στελέχωση του ΓΝΘ διεκδικώντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της ηρεμίας και εύρυθμης λειτουργίας του χωρίς αγωγές, εκφοβισμούς και εντολές που πυροδοτούν την περαιτέρω αποδυνάμωση του.

Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας”