Ντουμπάι: Η κακοκαιρία μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια – 18 νεκροί στο Ομάν

Οι βροχές ξεκίνησαν τη νύχτα προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι διέκοψαν τις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες σάρωσαν αρκετά τμήματα της περιοχής του Κόλπου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι στο Ομάν και να προκληθούν σημαντικά προβλήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Στο Ντουμπάι πλημμύρισαν τμήματα μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, αφήνοντας οχήματα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους.

Οι βροχές ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, δημιουργώντας τεράστιες λίμνες στους δρόμους, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι διέκοψαν τις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

ALERT: Stay-home advisory issued as heavy rain lashes all 7 Emirates including Dubaipic.twitter.com/QNGlWFjT2s

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) April 16, 2024

 

Τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έκλεισαν πριν από την καταιγίδα και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι εργάζονταν εξ αποστάσεως. Πολλοί εργαζόμενοι έμειναν επίσης στα σπίτια τους, αν και ορισμένοι τόλμησαν να βγουν έξω, με τους άτυχους να καθυστερούν τα οχήματά τους σε βαθύτερα από το αναμενόμενο νερά που κάλυπταν ορισμένους δρόμους.

Οι αρχές έστειλαν βυτιοφόρα στους δρόμους και τις εθνικές οδούς για να αντλήσουν το νερό. Σε ορισμένες περιοχές αναφέρθηκαν επίσης διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, περισσότερα από 30 χιλιοστά βροχής έπεσαν το πρωί στο Ντουμπάι, ενώ αναμένονταν έως και 128 χιλιοστά βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βροχή έπεσε επίσης στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Οι δυσμενείς συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν και το πρωί της Τετάρτης, με τα σύννεφα συναγωγής που φέρνουν βροχοπτώσεις και αστραπές να σχηματίζονται πάνω από παράκτιες περιοχές – ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά της χώρας, αναφέρει το ρεπορτάζ του thetoc.gr

Κεντρική φωτογραφία: Makis Spyratos