Νέο γήπεδο με προδιαγραφές αγώνων Εθνικής κατηγορίας για τη Σαντορίνη

Νέο  γηπέδο  με φυσικό χλοοτάπητα   θα αποκτήσει  η Σαντορίνη μετά την έγκριση του αιτήματος του Δ.Σ.της Αθλητικής Ένωσης Θήρας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Θήρας.

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Επάρχου κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα με  τα  Διοικητικά Συμβούλια του Αθλητικού Συλλόγου Σαντορίνης 2020 και του Αθλητικού Ομίλου Θήρας, στο Επαρχείο του νησιού,  έλαβαν  την διαβεβαίωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Θήρας ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη  για το αίτημά τους για την κατασκευή νέου γηπέδου στο νησί με φυσικό χλοοτάπητα, απαραίτητη προϋπόθεση για τις ομάδες της Β’ Εθνικής κατηγορίας, προκειμένου  να διεξάγονται αγώνες στην έδρα της.

Ο κ. Λεονταρίτης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη  κ. Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος έδωσε το “πράσινο φως” διαβεβαιώνοντας τους συμμετέχοντες  ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, συνεργασία που επικυρώθηκε μετά τη συνάντησή που είχε ο αντιπεριφερειάρχης με τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα.

Επίσης το  Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας volley γυναικών του Αθλητικού Ομίλου Θήρας, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τα θέματα που αφορούν το σωματείο τους. Ο κ.Λεονταρίτης επικεντρώθηκε στη σπουδαιότητα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας, ο προϋπολογισμός και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του οποίου ανέρχονται στο ποσό των  781.200,00 €. Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη στήριξη της Περιφέρειας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και συμπλήρωσης των αθλητικών υποδομών του νησιού.