Νέο εξώδικο κατά της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα από την ΟΕΝΓΕ

Την ακύρωση της παράνομης προκήρυξης των 126 θέσεων συντονιστών διευθυντών ΕΣΥ που αποφασίστηκε προεκλογικά απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με νέο εξώδικο προς την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα που ενέκρινε την Πέμπτη 4 Μαϊου. Την ίδια στιγμή που προκηρύχθηκαν οι συγκεκριμένες θέσεις ” πάγωσαν”  οι προσλήψεις επιμελητών που είχαν ήδη νομίμως προκηρυχθεί.

 

Η εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ στο πρώτο άρθρο του εξωδίκου κάνει λόγο για ρουσφετολογικές προσλήψεις ενώ στο δεύτερο μεταξύ άλλων αναφέρει πως η συγκεκριμένη απόφασή «Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ στο βαθμό Συντονιστή Διευθυντή» που εκδόθηκε μετά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, εμπίπτει στο απαγορευτικό πεδίο του άρθρου 28 του Ν. 2190/1994.

Στο εξώδικο η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει πως την ίδια στιγμή το ΕΣΥ είναι υποστελεχωμένο και πως “επιβάλλεται πρωτίστως η προκήρυξη θέσεων Επιμελητών Β’ και όχι Συντονιστών Διευθυντών. Και τούτο διότι χρειάζονται ιατροί που θα εφημερεύουν – οι Συντονιστές Διευθυντές των νοσοκομείων Α’ Ζώνης δεν εφημερεύουν”.

Είμαστε υπέρ των προσλήψεων επισημαίνει η Ομοσπονδία αλλά των νόμιμων προσλήψεων επισημαίνοντας πως αυτό που επιχειρείτε με την απόφαση δεν είναι νόμιμο.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την νομιμότητα επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ , “διότι η παραβίαση της καταλήγει σε αρνητικά αποτελέσματα και για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Η ΟΕΝΓΕ ζητά από τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας ότι “αν δεν επιβάλλει την ανάκληση της προκλητικά παράνομης απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας , την υιοθετεί”.

Ζητά επίσης από τον Υπουργό Υγείας να διαφοροποιηθεί  και στο ίδιο έγγραφο απευθύνει ερώτημα στον Υπουργό Εσωτερικών “θα επιμείνει στο ΔΙΠΑΑΔ/ Φ.ΕΠ.9/386/7628/02.05.2023 έγγραφό του με θέμα «Διαδικασίες έγκρισης προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο», παρόλο που προσκρούει στο άρθρο 28 του Ν. 2190/1994;

Το εξώδικο της ΟΕΝΓΕ καταλήγει: Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και ως κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, αντιγράφοντάς την στην έκθεσή του επίδοσης.

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ