Να γίνει η ταξινόμηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανά νησί από το ECDC

Ανά νησί να γίνει η ταξινόμηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ζητά ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος με επιστολή του στον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη , τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Σκέρτσο.

«Δεν δύναται στη μεγαλύτερη πολυνησιακή Περιφέρεια της χώρας ένα, οποιοδήποτε, νησί να “τιμωρείται” από την επιδημιολογική εικόνα ενός, οποιουδήποτε, άλλου», αναφέρει στην επιστολή του ο Γιώργος Χατζημάρκος

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, λόγω του έγκαιρου σχεδιασμού και της μεθοδικής προετοιμασίας που έχει γίνει, είναι έτοιμα να πρωταγωνιστήσουν και να προσελκύσουν και φέτος επισκέπτες από όλο τον κόσμο, δικαιώνοντας για ακόμη μια φορά τον τίτλο του Πρωταθλητή του τουρισμού. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί, είναι η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση των νησιών.

«Δυστυχώς, όμως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των 34 νησιωτικών δήμων και τα 48 κατοικημένων νησιών, απεικονίζεται ακόμη με κόκκινο χρώμα στους επιδημιολογικούς χάρτες του ECDC λόγω του υψηλού τοπικά εντοπισμένου αριθμού κρουσμάτων.

Η εν λόγω επιδημιολογική εικόνα, που δεν περιγράφει με ακρίβεια την πραγματικότητα, αποτελεί, δυστυχώς, σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αναβλητικότητα στη ζήτηση, στις κρατήσεις και στις αφίξεις. Δεν δύναται στη μεγαλύτερη πολυνησιακή Περιφέρεια της χώρας ένα, οποιοδήποτε, νησί να «τιμωρείται» από την επιδημιολογική εικόνα ενός, οποιουδήποτε, άλλου.

Τα νησιά που με πολύ κόπο έκτισαν την καλή επιδημιολογική εικόνα τους, δεν είναι σωστό να υπονομεύονται ως προς την τουριστική τους πορεία, στερώντας από τα ίδια, αλλά και από την χώρα έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει ο Περιφερειάρχης.
«Ως εκ τούτου, ζητάμε την αποστολή στον ECDC των επιδημιολογικών στοιχείων ανά νησί της Περιφέρειας μας, προκειμένου να διορθωθεί η ταξινόμηση της Περιφέρειας μας που σήμερα πλήττει με οριζόντιο και άρα άδικο τρόπο το σύνολο των νησιών μας».

 

Η επιστολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ.Χατζημάρκου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ECDC