Ν.Ζώρζος: “Kαλώ να δουλέψουμε μαζί για τον σκοπό της ανάσχεσης του μεγάλου κατήφορου”

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Ο νέος Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υποχρέωση των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων να υπηρετήσουν με ευσέβεια τον όρκο που δίνουν έτσι ώστε να διατηρηθεί ο θεμέλιος λίθος που στερεώνει το οικοδόμημα της σχέσης των πολιτών και των αιρετών αρχόντων που δεν είναι άλλος από την εμπιστοσύνη.

[….εμείς ζούμε όλη μας τη ζωή σε έναν τόπο που άλλοι έχουν όνειρο ζωής να έρθουν έστω για να ζήσουν ένα ηλιοβασίλεμα. Δεν είναι λοιπόν λυπηρό εμείς που γεννηθήκαμε εδώ ή επιλέξαμε να ζήσουμε εδώ, να θέλουμε να εγκαταλείψουμε τον τόπο γιατί η ζωή μας έγινε ανυπόφορη, γιατί τα παιδιά μας δεν μεγαλώνουν σωστά, γιατί δεν αντέχουμε τις επιπτώσεις τις οδυνηρές των επιλογών μας, αυτές δηλαδή του υπερτουρισμού. Δεν είναι λυπηρό οι επισκέπτες να εκφράζονται αρνητικά γιατί βιώνουν αντίστοιχα προβλήματα, γιατί; Γιατί αυτό το μοντέλο ανάπτυξης δημιουργήσαμε. Δεν μπορεί λοιπόν η Σαντορίνη να επισκέπτεται τα βράδια τα όνειρα των ξένων και να ξυπνά εμάς ως εφιάλτης τη δική μας νύχτα.
Οι σειρήνες καλά έκαναν τη δουλειά τους τόσα χρόνια, μα ήρθε η ώρα να κλείσουμε τα αυτιά μας προς εκείνες και να ανοίξουμε τα μάτια μας προς το βιώσιμο μέλλον μας. Σε αυτό το βιώσιμο αύριο που όλοι θέλουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Μα και οι επισκέπτες μας έτσι θα είναι χαρούμενοι….]

[….Από την πρώτη του Γενάρη ξεκινούμε, συνεχίζουμε όσα αρχίσαμε στο παρελθόν και σταμάτησαν, συνεχίζουμε όσα σωστά βρήκαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ξεκινούμε όλα τα νέα. Είμαστε ανοικτοί σε ιδέες, όμως σταθεροί στον έναν στόχο. Εκπτώσεις δεν θα γίνουν, δεν υπάρχει περιθώριο. Χάρες δεν θα γίνουν, δεν υπάρχει καν πρόθεση. Υποχωρήσεις δεν θα γίνουν, πρέπει να πάμε μπροστά.
Σε αυτή τη παράταξη όσοι βρεθήκαμε ξεχνούμε την έννοια πολιτικό κόστος. Αποδεχόμαστε ότι όταν χρειάζεται θα γίνουμε δυσάρεστοι και στον φίλο μας και στον αδελφό μας και τούτο προς χάρη του τόπου και του κοινού συμφέροντος. Επίσης θα διεκδικήσουμε, θα απαιτήσουμε την έμπρακτη στήριξη και βοήθεια από το κράτος καθώς αυτό ψηφίζει νόμους. Με κάθε τρόπο θα πάρουμε υποσχέσεις που θα γίνουν έργα και δεν θα μείνουν λόγια. Σε αυτόν τον κανόνα σας καλώ να συμπορευτούμε. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο όμως τίποτα δεν θα είναι ακατόρθωτο αν μείνουμε μια γροθιά στον έναν και μοναδικό στόχο….] ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

 

Την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος  Δημάρχου Θήρας Νικόλαο Ζώρζο και του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου τέλεσε σε πανηγυρική τελετή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιος, παρουσία και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των παρατάξεων καθώς και  εκπροσώπων φορέων και τοπικών αρχών.