Μετωπική σύγκρουση του βουλευτή Κυκλάδων Φ. Φόρτωμα με το Δήμο Θήρας

Σε απάντηση προχώρησε ο Φίλιππος Φόρτωμας στον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα μετά την χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου κάνοντας λόγο για προσωπική επίθεση,  στοχοποίηση και για αποφυγεί του πολιτικού κόστους.

Σας παραθέτουμε την απάντηση  του Φίλιππου Φόρτωμα στον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα

“Συμμερίζομαι στο έπακρο την αγωνία των τοπικών φορέων και πολιτών της Σαντορίνης για την αναγκαιότητα επίλυσης του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίμματα. Στη δήλωσή μου, έκανα αναφορά για συλλογική δράση και ενότητα, με σκοπό πάντα την επίλυση του θέματος, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος, αντί αυτής της προσέγγισης, απάντησε με προσωπική επίθεση, στοχοποιώντας με και μετατοπίζοντας το θέμα συζήτησης, ενώ ταυτόχρονα επέλεξε να μη σταθεί στο γεγονός ότι το πρόβλημα με τα απορρίμματα αναδείχθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων, της οποίας τα μέλη είναι επιχειρηματίες του νησιού, που ο ίδιος βλέπει και συναντά στον δρόμο κάθε μέρα! Αλλά γιατί όλη αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου από τον Δήμαρχο; Για να γλιτώσει το πολιτικό κόστος! Θα προέτρεπα λοιπόν τον Δήμαρχο Σαντορίνης, να ακούσει ξανά, πολύ προσεκτικά, τα όσα είπα στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και να μη δημιουργεί εντυπώσεις, γιατί όντως, ΟΛΟΙ θα κριθούμε φέτος!

Αναφορικά με το λιμάνι, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Υποδομών κ. Καραγιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία αποφασίστηκε η οριστική χωροθέτηση του νέου εμπορικού λιμένα Σαντορίνης, 700 μέτρα βορειότερα του σημείου που είχε υποδειχθεί στον Μονόλιθο, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με το καλώδιο που θα συνδέει το νησί με το εθνικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέλος, εκ του θεσμικού μου ρόλου, τον οποίο ο Δήμαρχος μάλλον λησμονεί, οφείλω να ενημερώνω τον Πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις στον Νομό που εκλέγομαι, όπως επίσης και για τα θέματα που εκτιμώ ότι χρειάζονται παρέμβασης, χωρίς να παίρνω άδεια από κανέναν!”

Δείτε την χθεσινή ανακοίνωση του Δήμαρχου

Δήμος Θήρας: Mια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Φόρτωμα