Μελωδίες, Ποίηση και χορός έδωσαν την σκυτάλη στην 2η μέρα του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας &Θηρασίας, στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού ξεκίνησε το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στην Βλυχάδα που διοργανώνει η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και παρουσίασαν στο κοινό Ποίηση, Χορό , Τραγούδι και Μουσική γεμίζοντας στίχους και μελωδίες τον μοναδικό χώρο του Μουσείου δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδική. Παιδιά του Δημοτικού του Γυμνασίου και του Λυκείου ,κατάφεραν να καθηλώσουν το κοινό τους δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα.

Στον χώρο του Μουσείου λειτουργεί παράλληλα έκθεση ζωγραφικής , φωτογραφίας και προβολή Video με μοναδικά εκθέματα δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη μέσα από τα έργα τους να χαρεί να προβληματιστεί και να θαυμάσει το πώς βλέπουν τα παιδιά οι μαθητές της Σαντορίνης και της Θηρασιάς τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

 

Η μέρα είχε και επίτιμους καλεσμένους όπως τον Αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή της Ανασκαφής του Ακρωτηρίου Χ. Ντούμα. Πρωτογνώρισα την Σαντορίνη πριν από μισό αιώνα και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα που είδα η Σαντορίνη να περνάει σε πολύ καλά χέρια με τα παιδιά που είδα απόψε, ανέφερε ο καθηγητής στον χαιρετισμό του . Συγχαρητήρια στους γονείς αλλά και στους δασκάλους τους που τα εμπνέουν τους ανοίγουν ορίζοντες που δεν ξέρουμε που θα τα οδηγήσουν. Εύχομαι οι γονείς να βλέπετε τα παιδιά σας να εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε ο καθηγητής καλώντας το κοινό να το ξεναγήσει στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου.

Στον Χ.Ντούμα προσφέρθηκε από την Ειρήνη Φουστέρη το βιβλίο της « Εξερευνώ την Σαντορίνη με τον Ατλαντή» που αναφέρεται στην ιστορία της Σαντορίνης με στίχους όπου ένας παππούς μιλάει  για όσα είδε, όσα έζησε και όσα έμαθε για το νησί.


Το ραντεβού του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας ανανεώθηκε για σήμερα 14 Μαϊου όπου αναμένουμε με αγωνία να δούμε τι έχουν να παρουσιάσουν τα παιδιά και αν κρίνουμε από την 1η μέρα θα φύγουμε εντυπωσιασμένοι.