Με πλοίο της γραμμής φεύγανε με τα κλοπιμαία από τη Σαντορίνη

Στην σύλληψη δύο ημεδαπών ενός άνδρα και μιας γυναίκας προχώρησε στις 21 Μαϊου , η Αστυνομία Θήρας για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράνομη κατακράτηση.

Οι δύο συλληφθέντες που εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, σύμφωνα με έρευνα της Υποδιέυθυνσης Αστυνομίας Θήρα, διέπραξαν τέσσερις κλοπές αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή από κατοικίες στα Φηρά το Ημεροβίγλι και τον Μονόλιθο και για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο όχημα. Στην μία περίπτωση προκειμένου να μην αναγνωριστούν κατά την διαφυγή τους εγκλώβισαν ένοικο εντός της οικίας του.

Από την διερεύνηση των περιστατικών που καταγγέλθηκαν προέκυψε ότι μετά τις κλοπές επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής προκειμένου να φύγουν απο το νησί με κατεύθυνση τον Πειραιά.

Η Λιμενική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κατά την συνεργασία τους εντόπισαν τους δράστες μόλις το πλοίο έφτασε στη Νάξο. Σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικο ποό των 7.500 ευρώ, τιμαλφή- χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο, ως προϊόντα κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.