Λ.Λαζάρου: “H Σαντορίνη φέτος θα γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός”

Μπροστά την μηχανή του πρωτογενούς τομέα στην Σαντορίνη φιλοδοξεί να βάλει φέτος,  ο διακεκριμένος σεφ και ιδιοκτήτης του φημισμένου εστιατορίου Βαρούλκο, Λευτέρης Λαζάρου. Το εστιατόριο Βαρούλκο με την ομάδα του, στεγάζεται από φέτος στο  Grace Hotel  στη Σαντορίνη,  που ψηφίστηκε το 6ο στον κόσμο και το 1ο στην Ευρώπη.

Το santorinimagazine συνάντησε τον διακεκριμένο chef στα «Πιθοίγια» στο «Συμπόσιον»  Κέντρο Πολιτισμού στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, όπου πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία των οίνων νέας εσοδείας της Σαντορίνης, με την συμμετοχή των περισσότερων οινοποιείων του νησιού. Πολύ σημαντικές χαρακτήρισε αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς δίνουν την δυνατότητα στον εστιάτορα και τον ξενοδόχο να γνωριστεί με τον αγρότη και τα προϊόντα του,  στην συγκεκριμένη εκδήλωση το προϊόν γνωριμίας ήταν το κρασί.

Ωραίος ο αμπελώνας, δηλώνει στο o Λ. Λαζάρου και τα κρασιά της Σαντορίνης πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο, αλλά ο τόπος έχει ανάγκη να καλλιεργήσει ο αγρότης.
Εχω βάλει στόχο να συσπειρώσω κάποια εστιατόρια- συναδέλφους και όλοι μαζί να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα.

Εστιατόριο χωρίς πρωτογενή τομέα δεν γίνεται.

 

Γαστρονομικός προορισμός χωρίς τη βοήθεια του αγρότη δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι ευκαιρία τώρα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η πολλή δουλειά να συναναστραφούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να κάνουμε τις προτάσεις μας.

Το Βαρούλκο είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί στο ξενοδοχείο Grace, η ομάδα με επικεφαλής τον chef Κομνηνό Μουφλουζέλη έχει αναλάβει να μεγαλώσει τα παιδιά του Λευτέρη Λαζάρου, όπως ονομάζει τις συνταγές του, πιστεύοντας ότι φέτος η Σαντορίνη θα αναδειχθεί σε έναν γαστρονομικό προορισμό.

Εμείς αναμένουμε να δούμε πως σκοπεύει ο Λ. Λαζάρου να κινηθεί, μαζί με τους συναδέλφους του,  ώστε να ενεργοποιήσει και πάλι τον πρωτογενή τομέα στην Σαντορίνη και φυσικά σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περιλαμβάνεται το κρασί καθώς είναι από τα λίγα προϊόντα του νησιού που έχει υψηλή και ποιοτική παραγωγή και φυσικά συνοδεύει ιδανικά όλες τις γαστρονομικές δημιουργίες.