Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Γ. Νοσοκομείο Θήρας

Τα πρώτα εμβόλια κατά του Covid – 19 βρίσκονται στη Σαντορίνη.

Τα εμβόλια παρέλαβαν εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας με της Πυροσβεστικής από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης και τα μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας είναι ήδη σε λειτουργία και η έναρξη των εμβολιασμών ξεκίνησε άμεσα για τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν. Το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου που συμμετείχε είχε δηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί το προηγούμενο διάστημα που ετοιμαζόταν η λίστα με τους υγειονομικούς που θα ήθελαν να συμμετέχουν στον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με δήλωση του Διοικητή του Γ.Ν. Θήρας Βασίλη Μαλαματένιο στον τηλεοπτικό σταθμό Volcano και τον Δημοσιογράφο Π. Μυτιληναίο,  σήμερα έλαβαν έναν αριθμό εμβολίων και ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα ολοκληρωθεί τμηματικά. Ενώ για τους ιδιώτες γιατρούς και το αντίστοιχο υγειονομικό προσωπικό αναμένονται τα ανάλογα εμβόλια μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια σύμφωνα με το εμβολιαστικό σχέδιο θα προχωρήσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον Β. Μαλαματένιο, που διευκρίνισε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη σε ερώτηση για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού δήλωσε πως « το νησί της Σαντορίνης δέχεται μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών και  καλό θα είναι να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι κάτοικοι γίνεται όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου προκειμένου να επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης μέσω του εμβολιασμού,  καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να υφίσταται». Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας δήλωσε επίσης πως κανείς μέχρι στιγμής από τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό δεν είχε την παραμικρή παρενέργεια εξαιτίας του εμβολιασμού.

Επίσης ο κ. Β. Μαλαματένιος αναφερόμενος στα προληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στους εκπαιδευτικούς με αφορμή την επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων σήμερα ανέφερε πως διενεργήθηκαν 103 τεστ σε εκπαιδευτικούς από τις 7 Ιανουαρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου και ήταν όλα αρνητικά.