Κλειστά και αύριο 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Σαντορίνης

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Σαντορίνης λόγω της κακοκαιρίας.

Την απόφαση έλαβε ο Δήμαρχος Θήρας Α. Σιγάλας για λόγους ασφάλειας των μαθητών καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των σχολείων για το Covid- 19 απαιτείται ο συχνός αερισμός των τάξεων και συγκεκριμένοι κανόνες στα διαλείμματα που είναι αδύνατον να τηρηθούν λόγω της κακοκαιρίας.

Η διδασκαλία θα συνεχιστεί κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση του ο  Δήμαρχος Θήρας Α. Σιγάλας  αναφέρει πως σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες 24 ώρες αναμένεται το ισχυρότερο κύμα της κακοκαιρίας “Μήδεια”  με χαμηλότερες θερμοκρασίες και ισχυρότερους επιφανειακούς ανέμους, καλώντας τους κατοίκους να προσέχουν τις  μετακινήσεις τους τις επόμενες ημέρες μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων που αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.

Ζητά από τους πολίτες να πραγματοποιούν μόνο τις υποχρεωτικές και απαραίτητες μετακινήσεις όπως, βοήθεια συμπολιτών μας, ζητήματα υγείας, υποχρεωτική παρουσία σε χώρους εργασίας ή οικιακές ανάγκες.