Μητέρα με μωρό

ΚΚΕ Θήρας: Καταγγελία- Mητέρα εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Θήρας αναγκάζεται να διδάξει στην τάξη με το παιδί της αγκαλιά

Εκπαιδευτικός μητέρα ενός αγοριού 20 μηνών αναγκάζεται να διδάξει με το παιδί στην αγκαλιά της,  στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Θήρας,  λόγω έλλειψης θέσης στον βρεφονηπιακό σταθμό της Σαντορίνης,  καταγγέλλει η ΚΟ του ΚΚΕ Σαντορίνης με ανακοίνωση της.

Η εκπαιδευτικός δέχθηκε μετά από παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ τηλεφώνημα από την γραμματέα της υφυπουργού εργασίας κ. Μιχαηλίδου η οποία της είπε ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι υπάλληλοι σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποιες είναι αυτές.
Ο ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός χρειάζεται 500 ευρώ το μήνα για να φιλοξενήσει το παιδί αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ Σαντορίνης με την οποία απαιτούν να δοθεί λύση από την κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση για όλα τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στο νησί.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση

“Καταγγέλλουμε  τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και μέρες μητέρα εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Θήρας.

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν, αναγκάζεται να παίρνει στο σχολείο  το 20 μηνών αγοράκι της, δεδομένου ότι κατάγεται από άλλη περιοχή της χώρας, ως εκ τούτου είναι μόνη της στο νησί χωρίς καμιά βοήθεια και επιπλέον δεν υπάρχει θέση  στο βρεφονηπιακό σταθμό της Σαντορίνης. Έτσι καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της στο σχολείο, στα διαλείμματα, στις εφημερίες, στο σύλλογο διδασκόντων ακόμα και την ώρα που παραδίδει μάθημα στα παιδιά του ΕΠΑΛ έχει στην αγκαλιά της και δίπλα της το παιδί της.

Ύστερα από παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από την γραμματέα της υφυπουργού εργασίας  κ. Μιχαηλίδου, η οποία λίγο πολύ της είπε ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι υπάλληλοι σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ότι  υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις .

Άραγε ποιες είναι αυτές οι λύσεις;  Ο ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός με 500 ευρώ το μήνα, ή μήπως πρέπει να μετακομίσει συγγενικό της πρόσωπο ώστε να κάθεται με το παιδί μέχρι να γυρίσει από το σχολείο η μητέρα του;

Απαιτούμε από  την  κυβέρνηση να δώσει λύση εδώ και τώρα χωρίς καθυστέρηση  για όλα τα παιδιά που  έμειναν εκτός  παιδικών σταθμών στο νησί.

Σαντορίνη, 28/9/2022
Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη”