Ικανοποιητικός ο ρυθμός των Διεθνών αφίξεων σε Κω, Σαντορίνη και Μύκονο

Με αυξητική τάση προχωράει ο αριθμός των επιβατών που φτάνουν στα Διεθνή Αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου αναδεικνύοντας τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου ως κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Συνολικά στα 5 Διεθνή Αεροδρόμια του Ν.Αιγαίου (Ρόδος,Κως, Μύκονος,Σαντορίνη,Κάρπαθος) από 1 – 22 Ιουλίου έφτασαν 147.169 ξένοι τουρίστες μέσω 1.106 πτήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport και της Υ.Π.Α.

Πραγματοποιήθηκαν 89.560 αφίξεις κατά τις πρώτες 16 ημέρες του Ιουλίου, και αυτό το νούμερο ξεπεράστηκε το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου .

Τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου την Τετάρτη 22 Ιουλίου, προσέλκυσαν εντός ενός 24ώρου περισσότερους από 3.150 αλλοδαπούς τουρίστες .

Τα μηνύματα από την τουριστική κίνηση των πρώτων τριών εβδομάδων δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία για κορύφωση της περιόδου η οποία φέτος τοποθετείται στους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι χώρες προέλευσης των ξένων τουριστών που επιλέγουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, για το διάστημα 1-15 Ιουλίου όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Fraport είναι:

  • Για το νησί της Κω σε ποσοστό 46,45% Γερμανοί.
  • Το νησί της Σαντορίνης σε ποσοστό 24,6% Ιταλοί και σε ποσοστό 23,61% Γάλλοι.
  • Το νησί της Μυκόνου Ιταλοί σε ποσοστό 30,10% και Γάλλοι σε ποσοστό 24,44%.