Η κυβέρνηση απαξιώνει και χλευάζει το υγειονομικό προσωπικό

Η Κυβέρνηση απορρίπτει κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει καταγγέλουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί

 

Ψέματα φαντάζουν όλα όσα επισημαίνονται και καταγγέλλονται από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και από τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων όλης της χώρας ,καθώς για την Κυβέρνηση όλα βαίνουν καλώς στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

 

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, κατά την εξειδίκευση των μέτρων του lockdown ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντζαμάνης, «ομολόγησε» πως έχουν γίνει ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις έως τώρα, ενώ δεν αναφέρθηκε στην μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που είναι και δέσμευση του Πρωθυπουργού από τον περασμένο Μάρτιο.

 

Επισημαίνεται επίσης ότι ο υφυπουργός Υγείας δεν αναφέρθηκε στην ένταξη των Γιατρών στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί επίσης η Κυβέρνηση.

 

Ενώ η μείωση των χειρουργείων κατά 80% δείχνει πως οι αναγκαίες προσλήψεις δεν έχουν γίνει.

 

Επιπλέον η μετακίνηση προσωπικού σε άλλα τμήματα είναι καταστροφική ρύθμιση καθώς θα αυξήσει πολύ τη βαριά νοσηρότητα αλλά και τους θανάτους από τις υπόλοιπες παθήσεις.

 

Καταλήγοντας η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ αναφέρει πως, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει και να χλευάζει το υγεινομικό προσωπικό και απορρίπτει κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει, ακόμα και τώρα που η υγειονομική κρίση κλιμακώνεται.

 

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

«Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης, κατά την παρουσίαση εξειδίκευσης των μέτρων του λοκντάουν μαζί με τον κ. Χαρδαλιά, ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά πως όλα βαίνουν καλώς στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Με άλλα λόγια, για άλλη μια φορά, ισχυρίστηκε ότι είναι ψέματα όλα όσα επισημαίνονται και καταγγέλλονται από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και από τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Ενώ ομολόγησε πως έχουν γίνει ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις έως τώρα, δεν είπε ούτε μια λέξη περί μονιμοποίησης του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού που αποτελεί δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού από τον Μάρτιο του 2020. Δεν είπε ούτε μία λέξη για την ένταξη των υγειονομικών στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, που επίσης αποτελεί Κυβερνητική δέσμευση.

Επανέλαβε το περί εντολής για 80% οριζόντια μείωση της χειρουργικής δραστηριότητας στη δημόσια περίθαλψη που αποτελεί άλλη μια ομολογία πως οι αναγκαίες προσλήψεις δεν έχουν γίνει, για αυτό πάλι θέλουν να μετακινήσουν προσωπικό από τον χειρουργικό τομέα προς άλλα τμήματα και που αποτελεί καταστροφική ρύθμιση γιατί θα αυξηθεί πολύ η βαριά νοσηρότητα και θνητότητα από λοιπές παθήσεις.

Άρα η Κυβέρνηση δια του κ. Κοντοζαμάνη, ακόμα και τώρα που κλιμακώνεται μια ανεπανάληπτη υγειονομική κρίση, συνεχίζει να απαξιώνει και να χλευάζει το υγειονομικό προσωπικό και να πετάει στον κάλαθο των αχρήστων κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντί του».