Η Ελλάδα θα συμβάλει άμεσα στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων του Λιβάνου

Μετά την επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει άμεσα στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Υγείας απεύθυνε έκκληση στην ελληνική και ξένη φαρμακοβιομηχανία να συμβάλλει και αυτή, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Η ανακοίνωση προέκυψε αμέσως μετά την συνάντηση που είχε χθες , στο Υπουργείο Υγείας, με την Πρέσβειρα του Λιβάνου Dona Barakat ο κ. Βασίλης Κικίλιας όπου της εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια, για την τραγωδία στη Βηρυτό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τη σειρά του, απέστειλε επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο του Λιβάνου εκφράζοντας την συμπαράσταση του για τη δοκιμασία που περνάει ο λαός του Λιβάνου, μετά την καταστροφική έκρηξη.

«Σε μια προσπάθεια ανθρωπισμού και έμπρακτης αλληλεγγύης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε όπως σας συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο θεωρείτε εσείς δόκιμο, είτε με υγειονομικό υλικό, είτε με την αποστολή ιατρών, προκειμένου αυτοί να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες για τις άμεσες ανάγκες του πληθυσμού.», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Επιστολή του ΙΣΑ.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Δημιουργούμε γέφυρα αγάπης για να στηρίξουμε τους πολίτες της Βηρυτού που δοκιμάζονται μετά την καταστροφική έκρηξη. Η Ομάδα Δράσης του ΙΣΑ θα επισκεφτεί την περιοχή προσφέροντας τις υπηρεσίες της. Οι γιατροί της Αθήνας αποδεικνύουν καθημερινά έμπρακτα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους».

Photo: Al Jazeera