Για απαντήσεις καλεί τον Δήμαρχο ο Επαγγελματικός Σύλλογος Όρμου Φηρών Θήρας

Επιστολή προς το Δήμαρχο Θήρας Α. Σιγάλα απέστειλε ο προσωρινός Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Όρμου Φηρών Θήρας, το Παλιό Λιμάνι Μιχάλης Πελέκης,  με την οποία επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει καμία απάντηση σε  ερωτήματα που έθεσε ο Σύλλογος για θέματα που αφορούν το Παλιό Λιμάνι .

Στην επιστολή επισημαίνεται,  πως όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θήρας σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την αφιξη των κρουαζιεροπλοίων µε βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι εταιρίες για τους προορισµούς τους ( π.χ. αποβίβαση µόνο των πληρωμένων εκδροµών, το οποίο συνεπάγεται µόνο το λιμάνι του ΑΘηνιού και συγκεκριμένων περιοχών του νησιού), δεν συμπεριλαμβάνει τον Όρμο Φηρών και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Παλιό Λιμάνι  και επαγγελματικούς κλάδους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό στο νησί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μ.Πελέκης καταλήγει στην ανακοίνωση του με μια ερώτηση που απευθύνει στον Δήμαρχο Θήρας Α.Σιγάλα:

“Θέλετε κύριε Δήµαρχε τα συμφέροντα όλων των επαγγελματιών του νησιού µας ή των λίγων και ισχυρών;

 

Αναµένουµε κινήσεις σας που Θα αποδεικνύουν ότι τις αποφάσεις για το νησί μας τις λαµβάνετε εσείς και όχι οι εταιρίες ( π.χ. Δήμαρχός Πύργου Ηλείας, Μάρτιος 2020 δεδικασμένο γεγονός στο λιμάνι του Κατάκολου)”.

 

Σας παραθέτουμε την επιστολή του Επαγγελματικού Συλλόγου Όρμου Φηρών Θήρας:

 

“Αξιότιμε Δήμαρχε

 

Ευχόμαστε καταρχήν να έχετε  υγεία

 

Γνωρίζοντας ήδη τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί προκειμένου να μπορέσει το νησί µας να υποδεχτεί κόσµο το 2021, σας υπενθυµίζουμε τις κινήσεις µας ( µε έγγραφα και πρωτόκολλα) στα οποία δεν έχουµε λάβει καµία απάντηση εγγράφως από πλευρά της Δημοτικής Αρχής…

Σας τα αναφέρουµε, εν συντομία, για άλλη μια φορά.

 

1)            Το από 13/1/21έγγραφο µε αρ. πρωτ.-284- με τα αυτονόητα για το λιμάνι μας.

2)            To από 18/1/21έγγραφο με αρ.πρωτ. -430- για πλήρη εποπτεία του Δήµου μας σε θέματα του λιµανιού µας (Όρµος Φηρών)

3)            To από 25/1/21έγγραφο µε αρ.πρωτ. -88- στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας επί των ίδιων θεμάτων

4)            Το από 25/1/21έγγραφο µε αρ.πρωτ. -1223- καιαρ. πρωτ. -153- στο Λιμενικό Ταµείο Θήρας το οποίο αφορά την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων και την αποβίβαση/επιβίβαση των επιβατών

Με µεγάλη µας έκπληξη/ λύπη σας ακούσαµε στην τελευταία σας συνέντευξη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο κανάλι volcano να αναγγέλετε την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων µε βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι εταιρίες για τους προορισµούς τους ( π.χ. αποβίβαση µόνο των πληρωμένων εκδροµών, το οποίο συνεπάγεται µόνο το λιμάνι του ΑΘηνιού και συγκεκριμένων περιοχών του νησιού)

 

Ξεχάσατε µάλλον ότι Τελωνειακή έδρα στη Σαντορίνη μας έχει μόνο ο τουριστικός λιμένας Όρμου Φηρών κάτι το οποίο ισχυροποιήσαμε με το έγγραφο µας και αρ.πρωτ. – 27- στον Διευθυντή του Τελωνείου µας.

 

Ξεχάσατε να αναφερθείτε στην αποβίβαση από τον Όρμο Φηρών που συνεπάγεται την είσπραξη και µη εσόδων για το νησί μας µέσω του Τελεφερίκ.

 

Ξεχάσατε τους Ηµιονηγούς μας.

 

Ξεχάσατε τους επαγγελματίες οδηγούς κάθε είδους μεταφοράς (TAXI, ΚΤΕΛ, Ιδιωτικά βανάκια)

 

Ξεχάσατε τους συνοδούς / ξεναγούς

 

Ξεχάσατε τους επαγγελµατίες του Όρμου Φηρών και της Πρωτεύουσας μας.

 

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει ήδη φάκελος από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας με ίδιο πρωτόκολλο ασφαλείας Αθηνιού- Όρμου Φηρών κατατεθειµένο στις αρμόδιες εταιρίες.

 

Εν κατακλείδι, η ερώτησή μας είναι η εξής:

 

Θέλετε κύριε Δήµαρχε τα συμφέροντα όλων των επαγγελματιών του νησιού µας ή των λίγων και ισχυρών;

 

Αναµένουµε κινήσεις σας που Θα αποδεικνύουν ότι τις αποφάσεις για το νησί μας τις λαµβάνετε εσείς και όχι οι εταιρίες ( π.χ. Δήμαρχός Πύργου Ηλείας, Μάρτιος 2020 δεδικασμένο γεγονός στο λιμάνι του Κατάκολου)”.