ΕΡΕΥΝΑ: “Τσιμπημένα” τα ταξίδια στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Εντείνεται η επιθυμία των Αμερικανών για διεθνή ταξίδια ενόψει της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου, όμως οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ευρώπη θα πρέπει να υπολογίσουν ότι θα πληρώσουν περισσότερα εφέτος για το ταξίδι τους, σε σύγκριση με πέρυσι τέτοια εποχή.

 

Το ευρώ, το οποίο είναι το επίσημο νόμισμα 20 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξισώθηκε με το αμερικανικό δολάριο τον περασμένο Ιούλιο, με τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού να επωφελούνται από την ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου με το ευρώ, για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες.

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες μπορούσαν να αγοράσουν ένα ευρώ για μόλις 96 σεντς. Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, το δολάριο έχει χάσει περίπου το 14% της αξίας του έναντι του ευρώ έκτοτε και οι Αμερικανοί χρειάζονται τουλάχιστον 1,10 δολάρια για να αγοράσουν ένα ευρώ.

“Τα νομίσματα είναι σαν ένας μαραθώνιος που δεν τελειώνει ποτέ”, δήλωσε στο CNBC ο Jonas Goltermann, αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος αγορών και υπεύθυνος των αγορών συναλλάγματος της Capital Economics.

“Πέρυσι, οι ΗΠΑ απλά πήγαιναν πιο γρήγορα και άφηναν τους πάντες στη σκιά. Τώρα, σε κάποιο βαθμό, αυτό έχει αλλάξει”, πρόσθεσε.

“Η Ευρώπη για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους ήταν μια κραυγαλέα, φθηνή συμφωνία για τους Αμερικανούς”, δήλωσε από την πλευρά του ο Mark Zandi, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους Αμερικανούς εξακολουθούν να είναι μια ευκαιρία. Απλά δεν είναι μια ευκαιρία που συμβαίνει μία φορά στη ζωή.

Οι ειδικοί αποδίδουν την αλλαγή της αξίας του δολαρίου σε σχέση με άλλα νομίσματα στα επιτόκια, επισημαίνοντας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της, καθιστώντας τις ΗΠΑ λιγότερο ελκυστικές για τους επενδυτές και αποδυναμώνοντας τελικά το δολάριο.

Την αυξημένη… όρεξη των Αμερικανών για διεθνή ταξίδια επιβεβαιώνουν τα στοιχεία κρατήσεων της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτου (AAA), σύμφωνα με τα οποία, τα διεθνή ταξίδια έχουν αυξηθεί περισσότερο από 200%, σε σύγκριση με πέρυσι, με τις κρατήσεις ξενοδοχείων να είναι αυξημένες περισσότερο από 300% και τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων να αυξάνονται πάνω από 30%.

 

Πηγή: money-tourism.gr