Επιμελητήριο Κυκλάδων: Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τα νέα πρωτόκολλα για τη λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, λόγω των αυξημένων συμμετοχών στο τρίτο και τέταρτο webinar που υλοποίησε τη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Μαΐου, διοργανώνει και πέμπτο, δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο, προκειμένου όλα τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα της φετινής σεζόν.

Το σεμινάριο είναι απαραίτητο για την απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων για το 2021.

Συγκεκριμένα το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιουνίου, 18.00-20.00

Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται στον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=53516&articleid=59254 έως την Πέμπτη 3 Ιουνίου ώρα 17.00, οπότε και θα σταλεί η πρόσκληση συμμετοχής.

Όπως ορίζει η νέα εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής. Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:

  • από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα
  • άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2021 πρέπει να γίνει έως 15.06.2021 από συνεργαζόμενους φορείς (όπως είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων).
Η εκπαίδευση αφορά όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής στις Κυκλάδες και παρέχεται δωρεάν στα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα εκπαιδευτικά webinar θα πραγματοποιηθούν μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την οποία μπορούν να συνδεθούν μέσω υπολογιστή/smartphone/tablet έως και 1000 σημεία ταυτόχρονα. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επιχειρηματία των Κυκλάδων να μπορεί να πάρει μέρος ενεργά, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, θέτοντας ερωτήσεις και αναπτύσσοντας έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, το σήμα πιστοποίησης Health First παραμένει σε ισχύ. Για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα, αυτό εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού https://www.healthfirsttourism.gr/ Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις πρώτους κύκλους σεμιναρίων και η αποστολή των σχετικών και απαραίτητων βεβαιώσεων, που ξεπερνούν τις 4000, είναι σε εξέλιξη.