Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Άνοιγμα αγοράς στα νησιά των Κυκλάδων»

 

Για την ιδιαιτερότητα των Κυκλάδων και γενικότερα των νησιωτικών περιοχών, κάνει λόγω στην επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γ. Ρούσσος, εν όψει του ανοίγματος συγκεκριμένων καταστημάτων τις επόμενες ημέρες, με την μέθοδο του click away και click in shop.

Με αφορμή την είδηση πως η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει συγκεκριμένα καταστήματα στις 18 Ιανουαρίου, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, στην επιστολή του ο Γ. Ρούσσος παραθέτει τις προτάσεις του Επιμελητηρίου  που συνδέονται με την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών και ειδικότερα των Κυκλάδων.

Το Επιμελητήριο επισημαίνει και ζητάει  την κατ’ εξαίρεση αντιμετώπιση των Κυκλάδων και το άνοιγμα της αγοράς το συντομότερο δυνατόν, με τη μορφή παραλαβής μέσα στο κατάστημα (click in shop) για το σύνολο των επιχειρήσεων με:

 

  • διατήρηση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων
  • τήρηση των μέτρων προστασίας και του περιορισμού των μετακινήσεων.

 

Τονίζει την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι το ίδιο ισχύει πέρα απ το Εμπόριο και για την Εστίαση , ζητώντας την παράταση των μέτρων   στήριξης και μετά το άνοιγμα της αγοράς σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, καθώς η ανάκαμψη  διαφαίνεται το 2022. Επισημαίνοντας ότι για κάθε θέση εργασίας που χάνεται δεν υπάρχουν δυνατότητες αναπλήρωσης.

Καταλήγοντας υπενθυμίζει την διαδικασία αποτίμησης και προτάσεων που είχε αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας τα δεδομένα της τοπικής αγοράς τα οποία επεξεργάζεται προκειμένου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων,  να εκτιμηθεί η κατάσταση και να σχεδιαστούν επιπλέον μέτρα που θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις.

 

Η επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ΕΔΩ