ΕΟΑΝ: Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε

Το Σύστημα Εναλλακτικής Ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και η έγκριση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της , αποτελεί θέμα για ορισμένα μέσα ενημέρωσης και επιχειρείται να συντηρηθεί χωρίς κανένα λόγο, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Η ανακοίνωση εκδόθηκε προκειμένου να μην θεωρηθεί η σιωπή του ΕΟΑΝ ως παραδοχή των δημοσιευμάτων ανεξάρτητα από την σκοπιμότητα τους.

Το σύστημα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) υλοποιεί συνολικά το 75% της ανακύκλωσης και είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με όλες τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τη χώρα. Μέτοχος του είναι και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Τονίζεται πως το επιχειρησιακό σχέδιο πληροί τους όρους που έθεσε το Δ.Σ. του ΕΟΑΝ το οποίο εγκρίθηκε μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας του Οργανισμού και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Τόσο στην περίπτωση αυτή όσο και στις περιπτώσεις που προηγήθηκαν ή θα ακολουθήσουν το Δ.Σ. του ΕΟΑΝ τηρεί τις ίδιες προϋποθέσεις που προκύπτουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται επίσης ότι η αξιολόγηση της υλοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων είναι υποχρέωση του Οργανισμού και ο ΕΟΑΝ εφαρμόζει προς όλους ανεξαιρέτως, όσα προβλέπονται από το νόμο.

Σημειώνεται, πως πέρυσι τον Νοέμβριο, είχαν εγκριθεί 4 επιχειρησιακά σχέδια των συστημάτων ανακύκλωσης. Τον τελευταίο χρόνο έχουν εγκριθεί 11 επιχειρησιακά σχέδια και έχουν διορθωθεί 4 ενώ συνολικά ο ΕΟΑΝ εποπτεύει συνολικά 28 συστήματα ανακύκλωσης.

Ελπίζουμε ότι μετά από όλα αυτά, όσοι ανακινούν το θέμα θα αντιληφθούν ότι ο ΕΟΑΝ θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του με την ίδια διαφάνεια και αμεροληψία.

Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε, καταλήγει η ανακοίνωση.