Έκτακτο Δελτίο Καιρού. Ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Ιανουαρίου

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται  σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίουτο απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

Πιο αναλυτικά:

 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (11-01-2021)
Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, η Μακεδονία και η Θράκη.

 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (12-01-2021)

  • Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
  •  Από τις προμεσημβρινές ώρες η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, σταδιακά τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ πρόσκαιρα οι βόρειες Κυκλάδες.
  •  Από τις βραδινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και τις βραδινές ώρες, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (13-01-2021)

Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

  • Από την Τετάρτη (13-01-2021) προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

 

Επίσης από την ΕΜΥ εκδόθηκε και έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων για σήμερα 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
Συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 11/22 utc
νότιοι νοτιοανατολικοί 7 η 8 στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί.

Το Λιμεναρχείο Θήρας εξέδωσε προειδοποίηση για το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους της Σαντορίνης, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων. Επίσης στην ανακοίνωση του ζητά από του ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς συλλόγους αλιέων να ενημερώσουν τα μέλη τους προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης ζητά από τους εκπροσώπους του Αλιευτικού καταφυγίου στη Βλυχάδα και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται.