Δωρεάν χειρουργείο σε δέκα γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Δωρεάν χειρουργείο σε 10 γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που ήταν σε λίστα αναμονής σε Κρατικά Νοσοκομεία και έχει αναβληθεί το χειρουργείο τους,   προσφέρει η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Χειρουργός – Γυναικολόγος και Ειδικός Μαστολόγος – Oγκολόγος, μαζί με τον συνεργάτη της Δημήτρη Χάψα πλαστικό χειρουργό, προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αναβολή των χειρουργείων.

Σε ανάρτηση της, στον προσωπικό της λογαριασμό, σε κοινωνικό δίκτυο η κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα αναφέρει.

« Ύστερα από την ανακοίνωση σχετικά με την αναβολή των τακτικών χειρουργείων λόγω κορώνα ιού και επιθυμώντας να συνδράμουμε έμπρακτα ως Ιατροί στον περιορισμό του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, αποφασίσαμε μαζί με τον συνεργάτη μου κ. Δημήτρη Χάψα να χειρουργήσουμε ΔΩΡΕΆΝ 10 γυναίκες με καρκίνο του μαστού που ήταν σε λίστα αναμονής σε Κρατικά Νοσοκομεία και έχει αναβληθεί το χειρουργείο τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση βεβαίωσης από το Νοσοκομείο για την αναβολή του χειρουργείου τους.

Παρακαλώ κοινοποιήστε το, ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε κάποιες γυναίκες που το έχουν ανάγκη”.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο  210 77 71 246

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τέτοιες πρωτοβουλίες και να ευχηθούμε να βρουν μιμητές .

 

Η κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα είναι Χειρουργός – Γυναικολόγος και Ειδικός Μαστολόγος-Ογκολόγος, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας τα τελευταία 24 χρόνια.

Στο πλαίσιο της προσφοράς της μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, συμμετείχε την τελευταία 30ετία σε πολλαπλές Ενημερωτικές Ημερίδες, για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, για το κοινό σε όλη την Ελλάδα με εκλαϊκευμένες Ενημερωτικές Ημερίδες και δωρεάν εξετάσεις μαστών.

Ακόμη, κάθε 2η Πέμπτη του μήνα επί 3 χρόνια πραγματοποίησε δωρεάν εξετάσεις μαστού στην Ελευσίνα, στο Κέντρο Ιωνία Ιατρική.

Εδώ και 4 χρόνια κάθε Τρίτη απόγευμα, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της στο ιατρείο της, στουςσυνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη .

Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ECIBC (European Commission Initiative on Breast Cancer) για τη σύνταξη των νέων κατευθυντηρίων οδηγιών στη διάγνωση και τον πληθυσμιακό έλεγχο του καρκίνου του μαστού Εκπρόσωπος του ΠΙΣ στη UEMS για τις ανάγκες στη χειρουργική εκπαίδευση στον καρκίνο του μαστού

 

Ο κ. Δημήτρης Χάψας είναι Πλαστικός Χειρουργός, αντιπλοίαρχος ε.α και μέλος σε πλήθος Ελληνικές Ιατρικές Εταιρείες όπως , Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής,  Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής της Άκρας Χειρός,  Μαστολογίας, Μελανώματος,  Αμερικάνικης Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής.