Δωρεάν εκπαιδευτικό 12ήμερο Γαστρονομίας 16-28 Απριλίου

Ένα ενδιαφέρον δωρεάν εκπαιδευτικό 12ήμερο σεμινάριο Γαστρονομίας, διοργανώνουν το ΚΕΚ Γεννηματάς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων  από τις 16 έως τις 28 Απριλίου.

 

Το ΚΕΚ Γεννηματάς, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, τα παραδοσιακά προϊόντα και τη γαστρονομία, ξεκινά μια γαστρονομική περιπλάνηση στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, παρουσιάζοντας διαδικτυακά παραδοσιακές συνταγές με τοπικά πιστοποιημένα παραδοσιακά προϊόντα των νησιών.

Το διαδικτυακό γαστρονομικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 16 εως 28 Απριλίου σε:

Ρόδο–Σύμη, Σύρο, Ανδρο, Νάξο, Πάρο–Σαντορίνη, Μύκονο–Τήνο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, και Κάσο.

Οδηγοί σε αυτό το γαστρονομικό σεργιάνι, με τις τεχνικές, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, θα είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, καταξιωμένοι εκπαιδευτές στο χώρο της εστίασης και εκλεκτοί προσκεκλημένοι οι οποίοι θα παρουσιάσουν συνταγές που χαρακτηρίζουν το κάθε νησί και αναδεικνύουν τις αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα δωρεάν σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. (Εστιάτορες, Μάγειρες) με στόχο την ανάπτυξη και αναβάθμιση των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

Ακολουθώντας της εξελίξεις και με βάση τις νέες επιταγές επιμόρφωσης λόγω της πανδημίας του Covid 19, οι εκπαιδεύσεις αυτές θα υλοποιηθούν εξ αποστάσεως διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΚΕΚ για την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς.

http://www.katartisi-pnai.gr/