Διευρύνεται η Ομοσπονδία FedHATTA του Ελληνικού οργανωμένου τουρισμού

Συσπειρώνοντας περισσότερες Ενώσεις από ποτέ στο δίκτυο συνεργατών-μελών της, και εκπροσωπώντας το σύνολο των τομέων του οργανωμένου τουρισμού της χώρας, η Ομοσπονδία FedHATTA πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, 10 Μαϊου, στην Αθήνα το Τακτικό Συνέδριό της, όπου εξελέγη και συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία, καθώς και η Εκτελεστική Γραμματεία.

Αντιπρόσωποι όλων των σωματείων-μελών της FedHATTA ανανέωσαν τη δέσμευσή τους να συμβάλλουν δυναμικά στην ανάκαμψη του κλάδου και την επίλυση των καίριων προκλήσεων που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα κατά την ιδιάζουσα χρονική συγκυρία, με στόχο να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Η σύνθεση της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος | Λύσανδρος Τσιλίδης
Α’ Αντιπρόεδρος | Άγγελος Λάμπρου
Β’ Αντιπρόεδρος | Μάρκος Σπυρομήλιος
Γενικός Γραμματέας | Νικόλας Κελαϊδίτης
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας | Μάριος Καμμένος
Ταμίας | Λίτσα Καραμπατζάκη
Υπεύθυνος Στρατηγικής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας | Ευριπίδης Σαμαράς

Η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετά την πρόσφατη τροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, διευρύνεται έτσι ώστε όλα τα Σωματεία-Μέλη της να εκπροσωπούνται ισάξια, δημιουργώντας θέσεις ex officio Αντιπροέδρων.
Οι τιμητικές θέσεις Αντιπροέδρων στοχεύουν στην εκπροσώπηση του κλάδου στο σύνολό του, με ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίλυση επιμέρους τοπικών, κλαδικών και εξειδικευμένων ζητημάτων.

Το τακτικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή, δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλες τις Ενώσεις να συμμετέχουν στη συζήτηση και την διαδικασία των αρχαιρεσιών.

 

 

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: “Συνεχίζουμε τη δυναμική πορεία της Ομοσπονδίας, με διευρυμένη συμμετοχή συνδέσμων-μελών και με στόχο να συσπειρωθεί ο οργανωμένος τουρισμός της χώρας σε έναν ενιαίο φορέα, ο οποίος θα μπορεί να υλοποιεί τη στρατηγική του για πιο δυναμικές και συμμετοχικές διεκδικήσεις στον κλάδο των τουριστικών γραφείων και για ένα ελληνικό τουριστικό προϊόν πιο ανταγωνιστικό από ποτέ. Άλλωστε, με τoν καιρό, η ζωή σε διδάσκει ότι το σημαντικό δεν είναι ο δρόμος, ούτε ο προορισμός, αλλά ο τρόπος που περπατάς…”.

Η Ομοσπονδία διευρύνθηκε περαιτέρω μετά την πρόσφατη ένταξη δύο νέων μελών στο δυναμικό της, της Ένωσης Τουριστικών Λεωφορείων Αττικής και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης.

Οι Ενώσεις τουριστικών γραφείων που εκπροσωπούνται από την FedHATTA είναι οι ακόλουθες:
HATTA/ Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων
HAPCO/ Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων
Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α./ Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών
Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών & Ναυτικών Πρακτορείων Λέσβου
RATTA/ Σύνδεσμος Τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Ρεθύμνης
Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου
Σύνδεσμος Ναυτιλιακών & Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου
WCTAA/ Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης
ΣΕΤΕΥΔΑ/ Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής
AOCTA/ Σύνδεσμος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας
Ε.Τ.Γ.Μ-Θ/ Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης
Ένωση Τουριστικών Λεωφορείων Αττικής
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτη