Διευκρινίσεις για τα self test’s και τα rapid test’ s για τους εργαζόμενους. Ποιος πληρώνει τα rapid test’s

 

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το Υπουργείο Υγείας για τα εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού για τους εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να κάνουν δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού Sars – Cov-2 το ένα self test και το άλλο rapid test.

Τι ισχύει

 

  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

 

  • Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

 

  • Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr

 

  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, δεν έχουν υποχρέωση να υποβληθούν σε τεστ, εφόσον έχουν περάσει 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή μετά την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.