Διάζωμα: Η “Πολιτιστική Διαδρομή Σαντορίνης”

Με αυτή τη φωτογραφία λέγοντας ότι αυτή τη θέα είχαν οι περίπου οι 1.500, κάθε φορά, θεατές του αρχαίου θεάτρου της Θήρας, που παρά το μικρό μέγεθος και τη λιτή αρχιτεκτονική του, ανήκε στα επιβλητικότερα οικοδομήματα της ελληνιστικής – ρωμαϊκής πόλης, επικοινωνεί την “Πολιτιστική Διαδρομή Σαντορίνης” στην σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο,  το Διάζωμα.

Η «Πολιτιστική Διαδρομή της Θήρας» είναι η πρόταση του Διαζώματος προς τους αρμόδιους φορείς για το σχεδιασμό μιας καινοτόμου τουριστικής, στρατηγικής για την ολιστική και βιώσιμη διαχείριση της Σαντορίνης ως νησιωτικού προορισμού. Το εγχείρημα έχει ως αποστολή την ποιοτική διαφοροποίηση του νησιού ως προορισμό, με εφόδια τον πολιτιστικό της πλούτο, τη γεωμορφολογία, τη γαστρονομία, καθώς και την αμπελουργική και οινοποιητική της παράδοση.

Η “Πολιτιστική Διαδρομή Σαντορίνης” στοχεύει στην διαμόρφωση μιας τοπικής τουριστικής στρατηγικής με επίκεντρο τον πολιτισμό και αποσκοπεί στην προσέλκυση επισκεπτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Σαντορίνη.

Αφετηρία της Διαδρομής αποτελούν ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Θήρας, ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου, το Aρχαιολογικό Μουσείο Θήρας και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.

Η Διαδρομή συμπληρώνεται με στοιχεία διαχρονικού και σύγχρονου πολιτισμού όπως παραδοσιακοί οικισμοί, ειδικά μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, γαστρονομία και οινοποιία, κ.α. 

Η “Πολιτιστική Διαδρομή Σαντορίνης”/ @diazoma

Κεντρικοί στόχοι ανάπτυξης της «Πολιτιστικής Διαδρομής Θήρας»

 

  •  η προσέλκυση επισκεπτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους της Σαντορίνης, ώστε να την «ανακαλύψουν» και να θελήσουν να την επισκεφτούν ξανά

 

  •  η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο ακόμη και στη διάρκεια του χειμώνα

 

  •  η χωρική διασπορά των επισκεπτών σε όλο το νησί και τη Θηρασιά μέσα από την ανάδειξη και ανάπτυξη ενδιαφερόντων στοιχείων – πέρα από την καλντέρα – καθώς και ελκυστικών δραστηριοτήτων για τον ταξιδιώτη.

 

Με πληροφορίες από το diazoma