Δημιουργία κέντρου Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης στη Σαντορίνη ζητά ο ΕΕΣ

Συζήτηση για την δημιουργία ενός κέντρου Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης στη Σαντορίνη,  πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, στη συνάντηση της Προέδρου του Περιφερειακού Παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρίας Αργυρού και της Αντιπροέδρου κ. Μαρίας Μελιχούρτη με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης κ. Βασίλη Μαλαματένιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Περιφερειακό παράρτημα του ΕΕΣ, η έλλειψη κέντρου αποκατάστασης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πολίτες αφού αναγκάζονται να μετακομίσουν σε άλλη πόλη Αθήνα , Λάρισα , Τρίπολη κ.λ.π με ότι αυτό συνεπάγεται για όλη την οικογένεια ( κόστος νοσηλείας , έξοδα διαμονής συγγενούς προσώπου, διάσπαση οικογένειας κ.λ.π).

Η παροχή υπηρεσιών σε ΑμεΑ και όχι μόνο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από ένα τέτοιο κέντρο θα πρόσφερε πολύ μεγάλη ανακούφιση όχι μόνο στους κατοίκους Σαντορίνης και Θηρασιάς αλλά και στους κατοίκους των γειτονικών μας νησιών της επαρχίας ( Ίο-Σίκινο- Φολέγανδρο- Ανάφη).

Στη συζήτηση κλήθηκε από τον Διοικητή και το προσωπικό του Νοσοκομείου που υπηρετεί στο τμήμα Φυσιοθεραπείας , το οποίο όχι μόνο επικρότησε την πρόταση αυτή αλλά δηλώθηκε από εργαζόμενη του τμήματος ότι όταν προσλήφθηκε το 2016 στο Νοσοκομείο μας και είδε και το Κέντρο Υγείας έκανε τη σκέψη ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα τέτοιο Κέντρο, το Κέντρο Υγείας.

Τα δύο μέλη του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , κατέθεσαν στον Διοικητή κ. Μαλαματένιο σχετική επιστολή με την παράκληση να απασχολήσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ ζητώντας και τη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας.

Ευελπιστούμε η πρόταση αυτή, με τη συνδρομή των φορέων του νησιού μας ( Επαρχείο, Δήμος, Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού) να πάρει σάρκα και οστά και σύντομα να λειτουργήσει υπό την εποπτεία του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης , για το καλό των συμπολιτών μας, καταλήγει η ανακοίνωση του Περιφερειακού παραρτήματος του ΕΕΣ.