CPF: Ένα νέο πρόγραμμα για Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες στα νησιά των Κυκλάδων

To Cyclades Preservation Fund ενώνει τις δυνάμεις του με τη Mexoxo και την INCO για να φέρει το πρόγραμμα Green Digital Skills της INCO Academy στα νησιά των Κυκλάδων.

Ένα νέο πρόγραμμα πράσινων ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών που εργάζονται ή επιθυμούν (reskilling/upskilling) να ασχοληθούν με το αντικείμενο, έρχεται στις Κυκλάδες, με το Cyclades Preservation Fund να αποτελεί τον τοπικό πρεσβευτή της πρωτοβουλίας. Το Cyclades Preservation Fund ενώνει τις δυνάμεις του με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mexoxo και την INCO για να φέρει στα κυκλαδίτικα νησιά το πρωτοποριακό πρόγραμμα Green Digital Skills | Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες που έχει σχεδιαστεί και προσφέρεται από την INCO Academy.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, και τα πεδία που καλύπτονται σε αυτό περιλαμβάνουν τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο της ψηφιακής τεχνολογίας, τρόπους να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ψηφιακών έργων, αρχές και πρακτικές “πράσινου” σχεδιασμού για ψηφιακά έργα, προτάσεις σταδιοδρομίας σε “πράσινα” ψηφιακά επαγγέλματα και καλλιέργεια δεξιοτήτων για μία επιτυχή “πράσινη” επαγγελματική πορεία στον κλάδο της Πληροφορικής. Στο πρόγραμμα, που υλοποιείται διαδικτυακά και ασύγχρονα και διατίθεται σε πολλές γλώσσες (μεταξύ των οποίων ελληνικά και αγγλικά), θα δοθεί προτεραιότητα εγγραφής σε γυναίκες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης που μπορούν να αξιοποιήσουν στα τρέχοντα ή επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στον τρέχοντα κύκλο του Προγράμματος Green Digital Skills | Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.mexoxo.com/green-digital-skills. Παράλληλα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσφέρονται ευκαιρίες και για άλλα προγράμματα απόκτησης ή βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και επιχειρηματικότητας για γυναίκες, τα οποία ειναι διαθέσιμα εδώ: www.mexoxo.com/active.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη συνεργασία, η διευθύντρια προγραμμάτων του Cyclades Preservation Fund (CPF), Νάσια Κασσελά, δήλωσε τα εξής: «Το CPF επιδιώκει να χτίζει συνεργασίες που μπορούν να μεταφέρουν τεχνογνωσία για την περιβαλλοντική προστασία των νησιών των Κυκλάδων και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων και της κοινωνίας των πολιτών. Η συνεργασία μας με τη Mexoxo έχει σαν στόχο τη διερεύνηση κοινών στόχων για την ενδυνάμωση των γυναικών στις Κυκλάδες, και εν προκειμένω την ενδυνάμωσή τους μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης που προσφέρει γνώση για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ψηφιακών έργων και τρόπους με τους οποίους οι εργαζόμενοι στο χώρο της πληροφορικής μπορούν να λαμβάνουν υπόψη περιβαλλοντικές παραμέτρους στο επάγγελμά τους.

Για τα Κυκλαδίτικα νησιά, όπου όπως γνωρίζουμε κατοικούν ήδη, και μάλιστα φαίνεται να αυξάνονται, “ψηφιακοί νομάδες”, ευελπιστούμε πως η διάδοση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το CPF θα αποτελέσει αφορμή για να γνωριστούμε με αυτό το κοινό, και – σταδιακά – να τους ανοίξουμε ακόμη πιο “πράσινους” δρόμους. Πέρα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, όλοι οι κάτοικοι των νησιών μπορούν να έχουν ενεργή συμμετοχή σε δράσεις προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσω στοχευμένων συνεργασιών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας CycladoScope, αλλά και διαδικτυακών εκπαιδεύσεων που συντονίζουμε, προσπαθούμε να αναδείξουμε τρόπους που καθένας μπορεί να συνδράμει στην διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.».

Η ιδρύτρια & CEO της Mexoxo, Ελπίδα Κόκκοτα, δήλωσε τα εξής:”Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση βοηθά τον άνθρωπο να ανακαλύψει τη δυναμική του και να πατήσει γερά στα πόδια του. Δημιουργεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, προσδίδει δεξιότητες και διευρύνει τη δυναμική του. Στη Mexoxo στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις ωφελούμενές μας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στη σημερινή πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες κατακλύζονται από πολλαπλές ευθύνες και ρόλους. Η Mexoxo αποτελείται από μια εξαιρετική ομάδα πίσω, που καθημερινά καταθέτει την ψυχή της και μοιράζεται το όραμά μου να εκπαιδεύσουμε και να ενδυναμώσουμε 5 εκατομμύρια γυναίκες μέχρι το 2030. Ένα τολμηρό όραμα, πλέον όμως απαραίτητο για ένα ισότιμο μέλλον ευημερίας.”.