Βιβλιοπαρουσίαση, Μουσική, Ζωγραφική, Κεραμική, Κόμικς στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασιάς

Την Δεύτερη μέρα διανύει το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασιάς που διοργανώνει η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών και πραγματοποιείται διαδικτυακά μέχρι και τις 21 Μαΐου.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει τα έργα των μαθητών, Βιβλιοπαρουσίαση, Μουσική, Ζωγραφική, Κεραμική αλλά και Κόμικ.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα έργα των μαθητών προβάλλονται καθημερινά ως την Πέμπτη 20 Μαϊου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, σε ζωντανή μετάδοση στη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας: thiret.org καθώς και στη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας στο fb: https://www.facebook.com/thiret2006.

Η έναρξη του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ  έγινε χθες από τον ζωγράφο Χριστόφορο Ασιμής παρουσιάζοντας τα έργα των μαθητών που έχουν ήδη εκτεθεί στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» που είναι επισκέψιμο  τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Χ. Ασιμής αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της   διοργάνωσης  καθώς μας δείχνει τον καθρέφτη της κοινωνίας που ζούμε αλλά και την ανάγκη των παιδιών να εκφραστούν μέσα από τα έργα τους.

Η έκθεση έχει τεράστιο ενδιαφέρον επισήμανε ο Χ. Ασιμής,  καθώς συμμετέχουν παιδιά από 5 χρονών έως 50 χρονών( ΕΠΑΛ). Οι συγκρίσεις που γίνονται μέσα από τα έργα δείχνουν την εξέλιξη του ανθρώπου,  το πώς σκέφτεται και αντιλαμβάνεται εικαστικά τον κόσμο στον οποίο ζει και πως εκφράζει τα συναισθήματα του.

Το σημερινό  πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του μαθητικού Φεστιβάλ