Β.Κικίλιας: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ… δεν αργεί η μερική επιστροφή στην κανονικότητα

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήτει την Ευρώπη και τα μέτρα που θα λάβουν τα κράτη- μέλη για την αναχαίτιση του, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Υγείας της ΕΕ την Πέμπτη παρουσία της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου και της Διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων(ECDC) Andrea Ammon.

Εγινε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση των rapid tests αντιγόνου τα οποία η Ελλάδα ήδη χρησιμοποιεί καθώς και η ενσωμάτωση τους στην Ευρωπαϊκή στρατηγική.

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ενημέρωσε για τη διάθεση του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια rapid tests που θα μοιραστούν στα κράτη μέλη.

O Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας συμφώνησε με την ευρεία χρήση των rapid tests αντιγόνου τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που προμηθεύτηκε τα εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας tests και ήδη τα χρησιμοποιεί με πολύ καλά αποτελέσματα.

Επισήμανε επίσης ότι είναι επιβεβλημένο να έχει η Ε.Ε. όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, με την ολοκλήρωση και την υπογραφή των συμφωνιών με όλες τις εταιρείες που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο μελετών.

Είναι κάτι που χρειάζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες, για να αντιληφθούν πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και να αισιοδοξούν ότι δεν αργεί η μερική επιστροφή στην κανονικότητα είπε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας