Αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο στα Φηρά, για την Δίκη της Χρυσής Αυγής

 

Την αντίθεση τους ενάντια στον Φασισμό σε όλες τις εκφάνσεις του, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την Δίκη της Χρυσής Αυγής, θα εκφράσουν αύριο στις 11:00 και τις 12:00 στα Φηρά, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  εργαζόμενοι, κάτοικοι ,σωματεία εργαζομένων, κομματικές οργανώσεις και φορείς του νησιού.

Μετά από 5,5 χρόνια αναμονής για την απόφαση του δικαστηρίου και εκατοντάδες συνεδριάσεις, αύριο αναμένεται η απόφαση της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής. Όλοι εργαζόμενοι, φορείς, κομματικές οργανώσεις κλπ. καλούν τους κατοίκους της Σαντορίνης να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον Φασισμό αύριο στην πλατεία των Φηρών .

Κάλεσμα προς τους κατοίκους της Σαντορίνης έχουν εκδώσει ,η ΕΛΜΕ Θήρας, Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Θήρας, η ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ , η Ομάδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας- Προοδευτική Συμμαχία.

 

Κοινό σύνθημα ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

 

 Δείτε τις προσκλήσεις και που θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

 

ΕΛΜΕ Θήρας το κάλεσμα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η Δίκη αυτή μας αφορά όλες και όλους.Περιμένουμε μια ιστορική απόφαση που αφορά στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας.Απαιτούμε την καταδίκη ολόκληρης της ηγετικής ομάδας και των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.Καταδικάζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.
Στεκόμαστε στο πλάι των θυμάτων της φασιστικής βίας και του ρατσιστικού μίσους.
Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η θέση των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή.
Μόνη αποδεκτή απόφαση η συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής καλούμε σε συγκέντρωση στην πλατεία των Φηρών στις 11:00 π.μ

 

Η Κ.Ο Θήρας του ΚΚΕ στο κάλεσμα της μεταξύ άλλων αναφέρει:

Μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις, θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Κανένας πλέον, μετά και από αυτή τη δίκη, δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός.
Η καλύτερη απάντηση στη Χρυσή Αυγή, σε όλους τους φασίστες, θα δοθεί από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία, με την απομόνωσή τους παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά, πάνω απ’ όλα με τον αγώνα για την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννάει και θρέφει τέτοια εκτρώματα!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, όλο το σαντορινιό λαό στη συγκέντρωση των σωματείων του νησιού στην πλατεία των Φηρών, την Τετάρτη 7/10 στις 12.00 για να φωνάξουμε τη δική μας ετυμηγορία:
ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!
«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

 

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Θήρας στο κάλεσμα του μεταξύ άλλων αναφέρει:

Το εργατικό κίνημα αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Απέναντι στον φασισμό, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η απάντηση είναι ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα για την ικανοποίηση των εργατικών-λαϊκών αναγκών. Ένα εργατικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί και που θα εμπνέει και θα διαπαιδαγωγεί τους εργαζόμενους και την νέα γενιά με την ελπίδα του αγώνα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Θήρας καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην βαρβαρότητα του Φασισμού, να γκρεμίσουμε την αδικία! Ολοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 12 στην πλατεία των Φηρών ο εργαζόμενος λαός θα βροντοφωνάξει την δική του απόφαση:   Οι ναζί στη φυλακή

 

Οργάνωση Μελών Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία στο κάλεσμα της μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η αποδεικτική διαδικασία έφερε στο φως αμέτρητα στοιχεία που τεκμηριώνουν απολύτως τόσο την τέλεση των επιμέρους σοβαρών κακουργημάτων, όσο και το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την ηγεσία να σχεδιάζει και να εγκρίνει την εγκληματική δράση των νεοναζί. Η πατρίδα μας και έχει γνωρίσει θηριωδίες και ολοκαυτώματα από τον ναζισμό!

Έχουμε καθήκον να μην ξεχάσουμε κανένα θύμα του ναζισμού , του φασισμού και του ρατσισμού στον τόπο μας, στη χώρα μας, στον κόσμο.
Έχουμε χρέος να καταδικάσουμε την Χρυσή Αυγή.
Η μόνη δικαίωση είναι τα ισόβια στους ναζί!

Καλούμε όλους τους πολίτες της Σαντορίνης, κάθε άνθρωπο που στέκεται απέναντι στον ναζισμό , τον φασισμό και τον ρατσισμό, να συγκεντρωθούμε την Τετάρτη στις 07/10 και ώρα 11πμ, στα Φηρά έναντι της Εφορίας Θήρας , ώστε να ενώσουμε δυναμικά και ειρηνικά τις φωνές μας με εκείνες σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στον ναζισμό , τον φασισμό και το μίσος.